Igre
20.03.2015 10:08
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Groza se konča: Opis Resident Evil Revelations 2 – Epizoda 3 in 4

Groza se konča: Opis Resident Evil Revelations 2 - Epizoda 3 in 4
Groza se konča: Opis Resident Evil Revelations 2 - Epizoda 3 in 4

Spodaj se nahaja opis tretje in četrte (zadnje) epizode Resident Evil Revelations 2, plus zaključna misel o celotni sezoni. Če želite prebrati opise prvih dveh epizod, sledite tem povezavam:

> Epizodična grozljivka Resident Evil Revelations 2: Episode 1

> Groza se nadaljuje v drugi epizodi igre Resident Evil Revelations 2

Epizoda 3

Naj začnem opis pozitivno – to je moja najljubša epizoda v celotni sezoni. Je tudi najdaljša (nekje med dvema in tremi urami).

Clarin del vsebuje ogromno raziskovanja, nekaj reševanja puzel, soliden in dolg šefovski boj ter ogromno soočenj s pastmi, kjer moraš biti pazljiv in celo razmišljati! Raziskovanje stopenj je napeto, saj se mini šef iz druge epizode vrne kot normalen sovražnik, streliva pa je spet malo, kar vodi k paničnim obračunom. Vse to me spominja na pretekle Resident Evile, kar je fantastično in še dalje nakazuje na to, da se je Capcom nekaj naučil in ne bo več delal takšnih bedarij, kot je bil Resident Evil 6.

Tudi Barryev odlomek je soliden. Sicer je spet malce čudno, da se nadaljuje po ogromnem šefovskem boju, ki ga ima Claire, saj zelo upočasni tempo in konec epizode ne doseže tega vrhunca. Ampak ima vseeno nekaj napetih bojev, vse skupaj pa je začinjeno s tem, da imaš vedno nekaj za početi. V prvem delu se ločita z Natalie, kjer ona odpira ogromna vrata, medtem ko se Barry brani napadov pošasti. Včasih mu celo pomaga tako, da Barryu skotali eksploziven sod, v katerega lahko ustreliš in tako ubiješ več pošasti naenkrat. Barry pa seveda ščiti nemočno Natalie pred sovražniki. V drugem delu njegovega poglavja pa moraš čez celotno stopnjo vlačiti škatlo, da lahko nato spležeš do dvigala. Ob tem še moreš aktivirati tekoče trake, saj je škatla težka in je ne moreš nositi vsepovsod. Je sicer neumen izgovor, ampak vseeno je prijetno, da rešuješ majhne zagonetke, medtem ko napreduješ. Ne zahteva pa ogromno razmišljanja, ampak Resident Evil nikoli ni imel takšnih puzel.

V vsakem opisu sem kritiziral nenavdihnjena, rutinska okolja. Tudi ta so to epizodo boljša, saj se kot Claire sprehodiš skozi čudaško tovarno polno krvi in svinsjkih trupel, kot Barry pa skozi ogromen industrialni kompleks.

Torej – najboljša epizoda v celotni seriji! Pograjal bi edino še vedno povprečen dizajn sovražnikov, nič novosti in slabo optimiziranost za PC v določenih sekcijah. Aja, in seveda še dobite dodatne like in drugo vsebino za Raid mode, ki meni osebno ni privlačen.

Ocena epizode: 85/100

Epizoda 4

Zadnja epizoda je na kratko… okej. Mislim da je najkrajša epizoda, nekje uro in pol. Clairin del je dolg nekje petnajst minut in zajema le kratek sprehod in po kratki sceni še intenziven pregon skozi dobesedno eksplozivno okolico. Vmes se še spopademo z nevidnimi sovražniki, kar je izjemno nadležno, saj nimamo Natalie, ki lahko vidi njihove obrise.

Barryjova kampanja je torej dolga nekje dobro urico, in je solidna. Z izjemo zadnjega šefovskega obračuna ni nič posebnega, le zelo solidno streljanje skozi dolgčasno okolico. Včasih se moramo izogibati oziroma tekati skozi okolico polno strupenega dima, kar popestri sprehajanje skozi stopnje. Aja, in za par minut se sprehodimo skozi dvorec, ki spominja na tistega iz originalnega Resident Evila, kar je lep poklon tako seriji kot Barryu (ki je nastopil le tam, če ne štejemo odvrtka za mobitele deset ali še več let nazaj). Celo nelinearno je, saj moramo najti tri ključe, kar je še eden poklon seriji.

Preseneti pa končni šef, in dejstvo da obstajata dva konca, česar se sploh nisem zavedal. No, šefovski boj je precej tipičen (streljaj v ogromno rumeno točko na sovražniku), a je kreatura dovolj zanimiva in ima nekaj variacij napadov da je vseskupaj vsaj spektakularno, če že ne zahtevno ali inovativno. Ob slabem koncu se igra konča tam, in ta konec je precej razočarajoč, saj se konča precej odrezavo in ne da zaključka likom ali zgodbi. Na srečo je dober konec tisti, ki ja pravi, in igra še ima nekje pet minutno sekvenco, kjer se še enkrat spopademo s šefom. Sekvenca je super in enostavno povedano, “badass” in še en poklon seriji, saj se vsak Resident Evil mora končati z “rocket launcherjem”. Brez izjem.

Torej zadnja epizoda je malce kratka in čeprav ponudi solidno akcije se zdi malce nepotrebna, vsaj Clairina kampanja. Še en razlog, zakaj epizodičen sistem preprosto ne deluje tukaj, medtem ko ne bi imel problemov, če bi bila igra celotna. Na srečo je skupaj z zadnjo epizodo izšla fizična izdaja, kar pomeni, da jo lahko kupite v trgovini in preigrate naenkrat, kar priporočam bolj kot pa kupovanje posameznih epizod.

Ocena epizode: 70/100

Misel o celotni sezoni:

Kljub določenim težavam, le solidni akciji in brez kakršnekoli inovativnega elementa sem ob igranju vseeno užival. Upoštevati moramo tudi polovično ceno, saj celotna sezona stane le 25 evrov, dobimo pa štiri solidne epizode, kar je nekje devet ur igranja, plus dve dodatni kratki epizodi ter raid mode, kjer se lahko zabavate na stotine ur. Prav tako ima igra ogromno bonusov tipa dodatnih kostumov, figuric, različnih načinov igranje kjer moramo končati igro v kratkem času ali so vsi sovražniki nevidni in še več. Takšne stvari je prijetno videti v današnjem času, kjer razvijalci vložijo minimalno truda v produkt oziroma zaprejo vse za plačljivi DLC (ne da ga ni tukaj, vseeno je tudi tega ogromno, ugh).

Menim da je Resident Evil Revelations 2 eden izmed najboljših Resident Evilov v zadnjih desetih letih, definitivno boljši od Revelations 1, seveda boljši od šestke in celo od petice. Tudi če upoštevamo, da ne izumlja nič novega in občasne tehnične težave na PCju. Za takšno ceno ga vsem oboževalcem serije zelo priporočam!

Končna ocena sezone: 75/100


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več