Igre
07.03.2015 09:13
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Groza se nadaljuje v drugi epizodi igre Resident Evil Revelations 2

Groza se nadaljuje v drugi epizodi igre Resident Evil Revelations 2
Groza se nadaljuje v drugi epizodi igre Resident Evil Revelations 2

Nov teden, nova epizoda igre Resident Evil Revelations 2. Če niste prebrali opisa prve epizode, priporočam, da to storite zdaj, saj se ne bom ponavljal v razlagi zgodbe in likov. Opis najdete tukaj.

Druga epizoda se nadaljuje točno tam, kjer se je končala prva. Spet najprej igramo kot Claire, nato pa kot Barry. Epizoda se začne bolje kot prejšnja, saj prvih par minut mirno raziskujemo majhno vasico, nato se branimo pred valom gnusob, se spopademo s prvim šefom, bežimo pred gnusobami, srečamo nekaj novih likov in tako naprej. Clairina prigoda je veliko bolj razgibana kot Barryjeva v tej epizodi, nasploh je verjetno še najboljši del celotne sezone. Na koncu se spopademo še s šefom, ki je precej težek, saj metkov in zdravilnih sredstev ni veliko, sovražniki pa so tokrat bolj trpežni in napadalni.

V Barryjevem delu tudi uživamo. Na začetku se moraš malo bolj skrivati, saj njegovi sovražniki še težje umrejo, pozneje pa srečaš novo vrsto nasprotnika, ki je neviden. Zato moraš preklopiti na Natalio, ki vidi njegov obris in Barryu daje napotke, kam mora streljati. Najprej sem mislil, da bo nadležno, a deluje super in doda več panike k obračunom. Tudi Barry ima svojega šefa, ki te lahko ubije v enem napadu!

Skupaj je epizoda malce daljša kot prva, saj traja dobri dve uri. In tudi precej boljša je, bolj zabavna, napeta in mogoče celo grozljiva (oziroma vsaj panična). Ampak! Ravno ko sem najbolj užival po napeti bitki s šefom, ob vstopu v sobo, ki je končno videti zlovešče, grozljivo in bolj navdahnjeno kot preostale okolice, se je epizoda končala. Uh! Hočem igrati še več! Hja, še vedno se mi zdi, da igra na bi smela biti epizodična. Sicer to ni velik problem za veliko ljudi, saj jo bodo igrali pozneje, ko bodo izšli vsi deli, a trenutne igralce to vseeno moti.

Všeč bi mi bilo tudi, če bi igrali kot en lik v vsaki epizodi, in ne kot oba. Sem precej prepričan, da je najprej bilo tako, potem pa so to spremenili, saj je prva epizoda bolj počasna, v tej pa se oba lika spopadeta s šefi in se občuti, kot da dobimo dva konca. Kot sem rekel, struktura epizode bi bila veliko boljša, če bi najprej igrali kot Claire v prvi epizodi, nato pa kot Barry v drugi, saj ima vsak lik svojega šefa. Popravilo bi tempo v obeh epizodah.

Zraven kampanje dobimo še nove like za način Raid. Sam ga ne maram najbolj, a je veliko ljudem všeč bolj arkadno, akcijsko pobijanje zombijev. Meni se zdi preveč neskladno s serijo, da bi me zabavalo, prav tako ne uživam toliko v sami akciji, ki ni tako zloščena kot tista iz igre Resident Evil 4, kjer me je način Mercenaries bolj zabaval. Vseeno je način Raid prijeten dodatek za tiste, ki jih to zanima, in nekaj, kar dvigne količino ur, ki jih lahko v tej igri zapravite.

Tretje epizode se spet veselim, saj je iz napovednika, ki ga uzreš na koncu, videti precej zlovešče. Škoda, da moram čakati en teden. Tistim, ki prva epizoda ni najbolj ugajala, priporočam, da vseeno poskusite drugo, saj je veliko boljša. Preostali pa ste jo tako ali tako že preigrali.

Ocena: 70/100

Plusi:

– šefi,

– boljši tempo,

– novi sovražniki.

Minusa:

– epizodična izdaja spet škodi tempu,

– spet nenavdahnjena okolica.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več