Igre
27.11.2013 07:40

Deli z drugimi:

Share

Need for Speed: Rivals – Mojstrovina ali le povprečna igra dirkanja

Need for Speed: Rivals naredi velik korak naprej in stavi vse na en igralski način, ki združi enoigralsko kampanjo z večigralsko izkušnjo. Need for Speed: Rivals je odprti svet dirkanja v katerem imate povsem proste roke. Drži, da je v enoigralskem načinu možnost napredovanja in pa zgodba, ki ji morate slediti, toda te stvari na dolgi rok niti niso tako pomembne. Stvar je le v tem, da vozite hitro in počnete kar želite kot dirkač ali kot policaj v tem norem dirkaškem svetu.
Need for Speed: Rivals - Mojstrovina ali le povprečna igra dirkanja
Need for Speed: Rivals - Mojstrovina ali le povprečna igra dirkanja

Need for Speed​​: Rivals naredi velik korak naprej in stavi vse na en igralski način, ki združi enoigralsko kampanjo s spletnim večigralstvom. Ostalo – vključno s policijo, avtomobili in trki ostanejo enaki.

Need for Speed: Rivals je odprti svet dirkanja v katerem imate povsem proste roke. Drži, da je v enoigralskem načinu možnost napredovanja in pa zgodba, ki ji morate slediti, toda te stvari na dolgi rok niti niso tako pomembne. Stvar je le v tem, da vozite hitro in počnete kar želite kot dirkač ali kot policaj v tem norem dirkaškem svetu.

Kot boste tudi sami ugotovili, boste morali dokončati serijo kontrolnih seznamov. Mogoče ne zveni preveč zabavno, je pa dejansko zelo dober način, da ostanete zaposleni. Ker vam Rivals omogoča, da igrate v vlogi dirkača ali policista, so na voljo razvejane poti, ki jim lahko sledite, da si zagotovite svojo pot za napredovanje. Vzdolž poti si lahko izberete katerokoli panogo imenovano seznam hitrosti. Izberete si cilj, ki ga želite rešiti ali tistega, ki najbolj ustreza vašemu dirkaškemu stilu. Dokončanje ciljev iz teh seznamov hitrosti vam prinese hitrostne točke, ki jih lahko uporabite za nakup ali nadgradnjo vašega avtomobila medtem, ko dokončanje seznama hitrosti odklene več avtomobilov.

Rivals je dokaj skromen kar se tiče prilagoditev. Poleg osnovnega spreminjanja barve in trim prilagoditev so na voljo tudi napredki, ki dodajo avtomobilu hitrost, pospeške, nadzor in obstojnost. Edina resnično nova prilagoditev je Pursuit Tech, ki omogoča dodajanje napadalne sposobnosti vašemu avtomobilu. Shockwaves, EMP ekplozije, motilniki in še več se lahko dodajo v dva razpoložljiva slota v vsakem avtomobilu.

Če igrate kot dirkač, se seznam hitrosti osredotoča na dirkanje, vožnjo ali pa poigravanje s policaji. Če boste izbrali pazljivo, se lahko izognete izzivom za katere vam ni mar, kot je npr. lov policaja prestreznika in se raje zabavate s tistimi, kjer lahko skačete dolge razdalje ali pa poskušate spraviti druge avtomobile s ceste.

Na enak način deluje seznam hitrosti tudi za policista, kjer imate izbiro, da patruljirate ali izvršujete z vrsto izzivov, ki so bolj v skladu s policistom, ki ima super hitri športni avtomobil. Lov za dirkači, ki kršijo vse možne predpise, še nikoli ni bil bolj zabaven.

AllDrive način igranja vam omogoča dirkanje z ostalim svetom, ki učinkovito združi enoigralsko igranje z večigralsko izkušnjo. Vsakič, ko se igra naloži, se prijavite na EA strežnik. Ostali igralci se bodo prikazali v vaši igri in jih lahko kadarkoli izzovete na dirkanje. Skozi autolog se časi dirkanja in drugi dosežki prijateljev zabeležijo in primerjajo kar doda še dodatno konkurečno plast.

Med napredovanjem zgodbe, seznami hitrosti in Alldrive, se nikoli ne boste počutili izgubljeni in boste vedno vedeli kaj storiti v naslednjem koraku. Če resnično želite doživeti najboljšo izkušnjo dirkanja, potem ni bolj razburljivega kot se pomeriti z ostalimi dirkači v odprtem svetu, ko vas preganja policija. AllDrive je prava stvar in resnično pričara zelo živo igranje.

Medtem, ko je kampanja policaja večinoma brez problemov, bo dirkačevo potrpljenje na preizkušnji z nekaj skrajno neprijetnimi oblikovalskimi izbirami. Ko oboji policisti kot dirkači zaslužijo hitrostne točke za dokončanje izzivov, so dirkači vedno v nevarnosti, da lahko kadarkoli izgubijo svoj zaslužek. Če vas policist ulovi, boste ob celoten zaslužek. Edini način, da ohranite svoje točke, je da dirkate v skrivališče in s tem obdržite svoj zaslužek, predenj vas ulovijo.

Tukaj obstaja več dilem. Prvič, več hitrostnih točk, ki jih dirkač zasluži, višji je multiplikator, kar omogoča, da se zaslužek poveča eksponentno, če si dirkač seveda dovolj upa. Toda s tem povečanim multiplikatorjem pa pride tudi povečane stopnje vročice, kar pomeni, da bodo policisti bolj verjetno napadli. S hitrejšimi avtomobili pa se stopnja vročice tudi prične višje.

Do sredine dirkaške kampanje ste lahko prepričani, da vas bodo policisti lovili v vsakem trenutku in tam ne boste imeli nobenega odmora ali prostora za dihanje. Tudi, če boste leteli s preko 200 km/h in dušikovim ognjem, ki se vidi od zadaj vašega avtomobila, vam bodo policisti dihali za vrat in to iz vseh smeri. Velika verjetnost je, da vas bodo ujeli in izgubili boste vse točke. Ker so hitrostne točke vezane direktno na nakup novih avtomobilov in njihovih nadgradenj, ste v bistvu izgubili svoj napredek vsakič, ko so vas ujeli.

Mini karta je patetično majhna, slabo nameščena in komaj uporabna. Tako kot v Most Wanted je predaleč od akcije v spodnjem levem kotu, kar pomeni, da boste morali pogled usmeriti stran od ceste, da bi vedeli kje ste. Če to počnete pri 200km/h, se verjetno ne bo končalo najbolje. Barvne linije poti na karti se prepočasi prikazujejo in pri takšni hitrosti se prikažejo čisto prepozno. Najhuje od vsega pa je obseg zaslona karte, ki je preveč omejen, zaradi česar ne boste vedeli kaj se nahaja pred vami vse dokler ne bo prepozno. Ghost Games je dodal grafični indikator ulične ravni, da vas pomaga voditi v pravo smer, toda jih je zelo težko videti in še vedno ne dajejo dovolj jasen pogled v katero smer morate iti.

Need for Speed: Rivals
izgleda perfektno na PS4. Kljub manjšim težavicam glede ravnotežja in oblikovalskih motenj, je igra pravi dinamit. Dobesedno. Zaletavanje v policaje in jih gledati kako jih raznese, ko se peljete mimo njih, je res pravi užitek.

Edino kar se vam priporoča je, da naredite premor, ko igrate kampanjo dirkača, saj vas bodo samomorilski policisti povsem utrudili.

Igra je na voljo za PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 in PC.

Igro lahko dobite pri GameShop.si.

Ocena: 8/10


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Electronic Arts igre

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GameShop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GameShop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GameShop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več