Igre
20.02.2008 11:45
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Logitech predstavil nov volan Driving Force GT za PlayStation 3

Logitech je v okviru Konference razvijalcev iger (GDC), ki poteka v San Franciscu, predstavil novi Logitech® Driving Force™ GT – uradni volan serije iger Gran Turismo™. Z močnimi in odzivnimi povratnimi sunki, inovativnimi 24 stopenjskimi nastavitvami zavornega razmerja, nadzora zdrsa koles in trdote vzmetenja Logitech Driving Force GT igralcem PS3-ke ponuja najbolj pristne dirkaške užitke doslej.

“Zelo smo zadovoljni s sodelovanjem s podjetjem Polyphony Digital, ker nam to omogoča ponuditi volan, ki bo zadovoljil potrebe navdušenih dirkačev povsod po svetu” pravi Ruben Mookerjee, direktor trženja igralnih pripomočkov pri Logitechu.
“Ljudje, ki uživajo v osupljivi avtentičnosti iger serije Gran Turismo, bodo ugotovili, da Logitechov najnovejši volan omogoča občutiti virtualni avtomobil na način, kot bi vozili pravega. Z volanom Logitech Driving Force GT, ne igraš igre ampak zares dirkaš!”

Logitechov zadnji volan je bil do potankosti izdelan v sodelovanju s podjetjem Polyphony Digital, ki je razvilo igre serije Gran Turismo. Cilj sodelovanja podjetij je bilo, da kot prvi volanu s povratnimi sunki dodajo možnost drobnih nastavitev stabilnosti avtomobila v realnem času, torej med vožnjo. Zdaj, ko imajo igralci Gran Turisma možnost nastavljati zavorno razmerje, nadzor nad zdrsom koles in nastavitve trdote vzmetenja med dirko, lahko doživijo boljšo dirkaško izkušnjo.

“Serijo Gran Turismo smo vedno razvijali za entuziaste, ljubitelje dirkaških simulacij. Z realistično grafiko, fizikalnimi lastnostmi in avtentičnimi zvoki za vsak tip avtomobila je igra Gran Turismo 5 Prologue pravi simulator vožnje,” pravi Kazunori Yamauchi iz podjetja Polyphony Digital. “Z volanom Logitech Driving Force GT, lahko vozniki dosežejo realističen nadzor nad dirkalnikom brez primere.”

Logitechov najnovejši volan s povratnimi sunki zmore simulirati podkrmarjenje (avtu odnaša sprednji del) in prekrmarjenje (avtu odnaša zadek) in izgubo trenja (drsenje) z osupljivo natančnostjo. Medtem ko pedalki za plin in zavoro v naravni velikosti ponujata njun natančen odziv v igri, dirkač lahko uporabi sekvenčni menjalnik ali zavolanske ročice za hitro in natančno prestavljanje. Volanski obroč, ki ima obseg 28 cm, je oblečen v gumo in s tem omogoča izredno udobno in natančno vožnjo.

Volan se ponaša z 900 stopinjskim obratom in s tem omogoča izjemno natančno navigacijo. Poleg tega s takojšnjim prestavljanjem, brez izgub ali zamud, ni zamikov pri upravljanju avtomobila, kar pomeni, da igra teče gladko in realistično. Na sredini volanskega obroča je vgrajena osvetljena hupa, ki omogoča igralcu, da ob pritisku, z avtentičnim zvokom hupe vozečega avtomobila, ostale igralce opozori na nevarnost. Ko prehitevate sotekmovalce, jim zdaj lahko enostavno pohupate v slovo.

Volan Logitech Driving Force GT, kompatibilen tudi z igrami GT3 in GT4 na PS2, bo torej kot nalašč za PS3 ekskluzivo Gran Turismo 5 Prologue, ki bo od 28. marca na voljo na Blu-ray ploščku in na PSN-u. Stal bo okoli 150 €.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več