Igre
08.05.2012 15:10
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kinect kot bliskavica za kreativne fotografije

Kinect se je odlično odrezal v vlogi fotografskega pripomočka.
Kinect se je odlično odrezal v vlogi fotografskega pripomočka.

Microsoftov krmilni sistem Kinect zaznava človekove gibe in glas ter omogoča igranje računalniških iger zgolj s kretnjami in glasovnimi ukazi. Zaradi tega je med igričarji zelo priljubljen. Krmilni sistem Kinect je zaradi številnih tipal uporaben še za vrsto drugih področij. Zato smo doslej videli že številne njegove predelave, ko so na primer zajemanje 3D fotografij, pripomoček za operativne posege, za manipuliranje s tridimenzionalnimi objekti in še bi lahko naštevali.

Fotografu Audreyu Penvenu je z uporabo krmilnega sistema Kinect uspel nov podvig. Ta ga je namreč uporabil za namene izdelave infrardečih fotografij. Za to potezo se je fotograf odločil zato, ker te »kažejo« občutno bolj zanimive učinke v primerjavi s klasičnimi nepozabnimi trenutki. Audrey Penven pri Kinectu koristi tiste infrardeče žarke, ki jih ta uporablja za sledenje gibom uporabnikov in njihovo interpretacijo za namene igranja računalniških iger.

Fotograf Audrey Penven je z namenskim infrardečim fotoaparatom posnel fotografije, ki so naravnost fenomenalne. Vse fotografije je združil v zbirko z imenom »Dancing with Invisible Light« oziroma »Plesati z nevidno svetlobo«. Fotograf Audrey Penven je nadvse zanimive fotografije že objavil na njegovem profilu na portalu Flickr. Te so dosegljive na spletem naslovu http://goo.gl/5nsSq.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710