Igre
17.06.2012 15:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ukraden Microsoftov dokument razkril načrte za Xbox 720 in Kinect 2

Microsoft načrtuje, da mu bo v desetih letih uspelo prodati 100 milijonov enot igralne konzole Xbox 720 s krmilnim sistemom Kinect 2.
Microsoft načrtuje, da mu bo v desetih letih uspelo prodati 100 milijonov enot igralne konzole Xbox 720 s krmilnim sistemom Kinect 2.

Nepridipravi so pred kratkim pošteno zagodli Microsoftu. Ukradli so namreč 56 strani dolg dokument, v katerem je imel računalniški gigant opisan razvoj igralne konzole Xbox in krmilnega sistema Kinect vse do leta 2015. Iz dokumenta, ki je bil pred kratkim na zahtevo Microsoftove prave pisarne umaknjen s svetovnega spleta, je bilo razvidno, da bosta predvsem igralna konzola Xbox 720 in krmilni sistem Kinect 2 igričarjem prinesla veliko svežine pri igranju računalniških iger.

Xbox 720

Igralna konzola Xbox 720, ki bo na prodajne police trgovin prispela v letu 2013, se bo lahko pohvali s pogonom Blu-ray, privzetim 3D izhodom in 3D očali, z možnostjo sočasnega poganjanja večjega števila aplikacij, dodatnimi senzorji ter s podporo za periferne enote. Novost naj bi bila v primerjavi s konzolo Xbox 360 kar šestkrat zmogljivejša. Izris 3D slik se bo odvijal pri polni ločljivosti (format 1.080p). Za tekoče poganjanje računalniških iger bo skrbelo od šest do osem procesorskih sredic ARM ali x86 frekvence 2 GHz. Pri tem mu bo v pomoč še sistemski pomnilnik DDR4 kapacitete4 GB in tri zmogljive sredice PPC frekvence 3,2 GHz. Microsoft naj bi zanj zahteval preračunanih 240 evrov. V maloprodajno ceno naj bi bil vključen tudi krmilni sistem Kinect 2.

Kinect 2

Prenovljeni krmilni sistem Kinect 2 bo deležen korenite prenove strojne opreme. Novost naj bi bila zato občutno natančnejša, ponujala naj bi stereo sliko, boljšo prepoznavo zvoka, izboljšano kamero RGB in samostojno strojno opremo za preračunavanje podatkov. Največja »prednost« krmilnega sistema Kinect 2 bo podpora za štiri igričarje. To pomeni, da bodo lahko eno igro sočasno igrali do štirje uporabniki. Strojna oprema naprave za zaznavanje gibanja naj bi bila v novosti celo tako natančna, da bo lahko »brala« z ustnic in prepoznavala izraze na obrazu. Poleg tega naj bi bil krmilni sistem opremljen še s tehnologijo, ki naj bi kameri s senzorji globine omogočala digitalno merjenje velikosti človeškega telesa. Na podlagi velikosti človeškega telesa naj bi bil program sposoben oceniti starost uporabnika. Starost naj bi program izračunal na osnovi širine glave in ramen ter dolžine hrbta in seveda višine.

Kinect Glasses

Tu velja omeniti še projekt Fortaleza v okviru katerega Microsoft pripravlja visokotehnološka očala. Ta naj bi bila opremljena z brezžično povezavo Wi-Fi oziroma mobilnim omrežjem 4G. Očala bodo naprodaj tekom leta 2014. Trenutno žal še ni možno razbrati, kaj bomo dejansko lahko počeli z njimi.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več