Igre
04.08.2012 12:14
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja prenovljena izdaja odlične igre Baldur’s Gate

Jeseni se bomo v prenovljeni grafični podobi zopet lahko podali na epsko pustolovščino.
Jeseni se bomo v prenovljeni grafični podobi zopet lahko podali na epsko pustolovščino.

Sedaj že skorajda davnega leta 1998 je izšla igra Baldur’s Gate, ki je za mnoge ena boljših iger, kar se tiče igranja domišljijskih vlog, če ne kar iger na splošno. Velike zasluge je imela tudi za obuditev celotnega žanra igranja domišljijskih vlog in bila odlično sprejeta tako pri kritikih, kot tudi pri igralcih. Glede na to ni nič čudnega, da je igra dobila še dodatek in čez dve leti še nadaljevanje, podnaslovljeno Shadows of Amn, ki je po kvaliteti doseglo, če ne celo preseglo prvi del. Žal pa je bila po drugem delu in dodatku zanj zgodba zaključena in nikoli nismo dobili tretjega dela te zares odlične serije.

Po dolgih letih se je pred kratkim našla skupina, ki se je odločila za obuditev legende in prenosa še na druge sisteme. V osnovi je bila igra narejena le za osebne računalnike, kjer je še danes kljub starosti odlična za igranje, tudi na račun za tisti čas odlične izometrične grafike, ki se ne stara tako hitro.

Kljub temu, da igra kljub starosti še danes ostaja povsem igralna, se je skupina Overhaul Games, ki se je lotila predelave za druge sisteme, odločila izdati tudi prenovljeno verzijo za osebne računalnike. Ta bo imela v primerjavi z izvirnikom izboljšano grafično podobo in podporo širokozaslonskim monitorjem. Nadalje so avtorji na novo ustvarili tudi vmesne animacije in dodali izboljšave, ki jih je prinesel drugi del, denimo nove podrase in poklice, ki v prvem delu drugače niso bili na voljo. Izboljšali so tudi kodo in našli ter odpravili kar 400 napak in pomanjkljivosti iz originala.

Računalniška inačica bo imela v primerjavi z originalom tudi povsem novo stransko pustolovščino in tri nove igralne like, ki se bodo lahko pridružil druščini. Vsak izmed njih bo imel tudi unikatno stransko nalogo, ki se je bomo lahko lotili.

Za tablične računalnike so tudi nekoliko prenovili vmesnik, ki bo prilagojen upravljanju z dotikanjem zaslona, tako da bodo igranje kar se da približali igralcem.

Igra za osebne računalnike, iOS in Mac OSX izide 18. septembra, nekoliko kasneje pa je predviden izid še za naprave z Androidom. Zabavali se bomo torej lahko tudi na poti, in sicer na vseh generacijah iPadov ter na tabličnih računalnikih, ki jih poganja Andorid. Cena v Evropi še ni znana, Američani pa naj bi odšteli 19.99 dolarjev za različico za sisteme Windows in Mac OSX ter 9,99 dolarjev za verzijo za tablične računalnike.

Omeniti velja tudi, da je v delu že predelava drugega dela. Dolgoročen in zelo ambiciozen cilj avtorjev je nekoč v prihodnosti izdelati tretji del. Držimo pesti, da jim uspe.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več