Igre
19.11.2014 17:08

Deli z drugimi:

Share

Podoživite Film Jaws: Opis Igre Depth

Podoživite Film Jaws: Opis Igre Depth
Podoživite Film Jaws: Opis Igre Depth

Velikokrat pišem, kako sem razočaran nad manjkom novosti v igračarski industriji, sploh na področju večigralskih streljaških iger. Dve generaciji nazaj smo imeli drugo svetovno vojno obdobje, nato moderno, zdaj pa prihaja v modo futurizem, nato pa najbrž spet nekaj zgodovinskega. Le redko kdaj vidim odstopanje od te formule, zato sem bil srečen, ko sem po slučaju na internetu zasledil zelo neznan biser imenovan Depth.

Depth je igra, v kateri se spopadeta dve popolnoma različni si strani – dva morska psa proti štirim potapljačem. Potapljači morajo zasledovati majhnega robotka, ki nabira dragocenosti, morski psi pa morajo to preprečiti, saj so očitno zasebne živali. Zato je igranje skrajno drugačno, odvisno od tvoje izbrane strani.

Kot potapljač se boš konstantno živčno oziral okoli sebe, sploh v določenih stopnjah, kjer greš globoko pod vodo in te obkroža temačno, skorajda grozljivo okolje. Kot nekdo, ki se boji tako globoke vode in morskih psov, sem velikokrat bil bolj živčen kot pa v marsikateri “survival horror” igri. Na srečo so potapljači oboroženi do zob. Na začetku runde sicer samo s pištolico, sčasoma pa si lahko kupiš harpune, podvodne brzostrelke, šibrovke in podobna moderna orožja. Skorajda preveč klasična, ki pa se vseeno malce razlikujejo od večina streljank zaradi podvodne fizike.

Kot morski pes pa si ti lovec. Na voljo imaš klasičen napad oziroma ugriz, ko prideš do potapljača, ob čemer moraš tresti miško da posnemaš trganje, ter hiter napad iz razdalja, ob čemer boš potapljača vzel par metrov s seboj in ga tako ločil od skupine. Igranje morskega psa je manj intuativno kot igranje potapljača, a se sčasoma zabaviš in postane precej bolj zabavno, kar predstavlja problem, saj vsi hočejo igrati kot morski psi.

Map in igralnih načinov ni veliko. Način igranja je samo eden, kjer zmagaš, če elimiraš nasprotno ekipo oziroma kot potapljač pobegneš z zakladom. Mape pa so štiri, ki se dokaj ponavljajo, glede na to da se dogajajo v podobnem podvodnem okolju, kar je škoda, saj bi mogoče dodali še kakšno bolj fantazijsko mapo.

No, vseeno je igra prijetna in eden najzanimivejših naslovov letošnjega leta, če gledamo iz kota izvirnosti. Tudi ni predrag, glede na to da iz izdelka zlahka dobiš deset, mogoče dvajset urc. Skrbi me le, da igra ne bo trajala, saj ljudje neradi igrajo indie streljačine in raje posežejo po kakšnem Call of Duty-u in Battlefield-u, kar je škoda. Jo priporočam!

Ocena: 80/100


Plus:

– izvirna in zabavna

– različni strani dajeta zanimivo izkušnjo

Minus:

– premalo map in vsebine


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
VR igre

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več