Igre
12.08.2016 17:52

Deli z drugimi:

Share

Preverite kako lahko zaslužite z igro Pokemon Go

Preverite kako lahko zaslužite z igro Pokemon Go
Preverite kako lahko zaslužite z igro Pokemon Go

Kot nam je do sedaj lahko že jasno, Pokemon Go ni le igra, ki je popolnoma obnorela svet, temveč gre tukaj predvsem za ekonomski produkt, ki ustvarjalcem pridno polni žepe. Da pa ne bo pomote, niso zgolj ustvarjalci igre tisti, ki služijo na račun risanih Pokemon pošasti, temveč so številni igralci prišli do pretkanih načinov zaslužka.

V New Yorku recimo vozi Pokemon Go avtobus, ki deluje 24 ur na dan. Voznik avtobusa, ki ga lahko vidite na sliki, računa prbiližno 1 eur na “Pokestop”, 21 eur na prevzem “gym-a” in 45 eur za storitve povezane z valjenjem (in inkubacijo) Pokemon jajc. V avtobusu je možno tudi polniti mobilne telefone, mladina mlajša od 18 let pa rabi pisno dovoljenje staršev ali skrbnikov za vožnjo po 23.30 uri. Če enostavno nimate časa, ali se vam preprosto ne ljubi na avtobus, lahko plačate, da nekdo drug namesto vas hodi po mestu in igra z vašim računom. Cena storitve se giblje od 2-10 eur, odvisno od tega koliko vaš “nadomestni igralec” prehodi. Za nekaj več luksuza pa poskrbi “Gogetters”, taxi podjetje v Pittsburghu, ki za 22 eur eno uro vozi do “pokestopov” in “gym-ov”.

Naslednji načini zaslužka sicer niso najbolj legalni, vendar zgleda, da to dandanes nikogar več ne moti. 9 eur vas bo recimo stalo nameščanje iPhone programa, ki omogoča lovljenje Pokemonov brez premikanja. Ameriški heker celo ponuja posebno kodo, ki bo igralca obvarovala pred izključitvijo s strani Nintenda (tako kratkotrajno kot dolgotrajno). Cena te storitve pa na bi bila okrog 180 eur. Si želite neomejeno število “pokeball-ov”? Tudi to se pojavlja na “Poke-tržišču”, in sicer za približno 18 eur.

Ste razmišljali o prodaji ali nakupu Pokemon Go računa? Na Ebayju se računi najvišjih stopenj prodajajo tudi za ceno 540 eur ali več. Če želite kupiti račun stopnje 5 ali 10, vam bodo določeni prodajalci prilagodili račun. Nekdo je celo šel tako daleč, da je ustvaril samostojno “on-line Pokemon tržnico” www.poketree.com, kjer je mogoče dobiti vse kar vam srce poželi.

Kaj pa oglaševanje in posel? Pokemon Go se je izkazala kot dobra poslovna priložnost, ki jo je zgolj treba znati izkoristiti. Telekomunikacijska podjetja po vsem svetu promovirajo “all you can eat” podatkovne pakete, T-Mobile je med drugim svojim uporabnikom ponudil neomejen prenos podatkov za celo leto. Majhni poslovneži, bari in ostali nadebudneži oglašujejo “Pokestope”. Pojavili so se celo prvi “Pokemon koktajli”, McDonalds pa naj bi celo v svoj jedilnik vključil Pokemon meni, ki naj bi sprva bil na voljo na Japonskem, sčasoma pa tudi drugod po svetu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več