Igre
03.02.2014 15:15

Deli z drugimi:

Share

Gran Turismo 6 je igra grafične veličastnosti

Bilo je kar nekaj strahu glede izida nove igre Gran Turismo. Peti naslov v seriji je bil odkrito povedano dolgočasen in to je povzročilo kar veliko pritiska na Gran Turismo 6, da tokrat povrne seriji vso svojo slavo in odličnost, ki jo je nekoč imel. In ne samo to, zastavljajo se je vprašanje ali bo GT6 sploh izšel za PlayStation 3, glede na to, da je Sony začel s svojim naznanilom glede izida nove konzole PlayStation 4.
Gran Turismo 6 je igra grafične veličastnosti
Gran Turismo 6 je igra grafične veličastnosti

Toda ne skrbite. Ne samo to, da Gran Turismo 6 še zdaleč ni dolgočasen, je igra take grafične veličastnosti, da bi lahko čisto enostavno izšla na konzoli PS4 namesto njene manj zmogljive in starejše različice. Toda lastniki PlayStation 3 se vendarle lahko veselijo.

Je to najboljša igra dirkanja, ki smo jih videli v letu 2013?

To je prva stvar, ki nam pride na misel ob pogledu na GT6. Avtomobili in okolica izgledajo fotorealistično in včasih dobimo občutek, da vse skupaj izgleda preveč perfektno, da bi bilo resnično. Polyphony Digital, razvijalci, ki stojijo za igro, so pravi mojstri v teksturi in poligonov in so tokrat prekašali sami sebe.

Poznan format
Igralni del igre Gran Turismo 6 se je komaj kaj spremenil v teh neštetih letih in prav je tako. Če vam ni všeč, da vaše igre dirkanja vključujejo funkcije realističnega rokovanja in umetno inteligentne voznike, potem vam predlagamo, da se ustavite tukaj in namesto GT6 raje kupite igro Need for Speed​​: Rivals.

Avtomobili, ki jih obstaja več kot 1000, se različno odzivajo in to je zelo opazno. Zelo hitro si boste zapomnili zavorne razdalje in hitrosti pri katerih boste izpeljali vsak ovinek posebej. Če boste prehitri, se boste nedvomno znašli nekje v pesku ali še kje v bolj neprijetnem položaju.

Lahko se odločite za vožnjo z asistenco in tradicionalnimi označenimi puščicami, ki kažejo tako dirkaško linijo kot zavorne cone, toda izziv in vznemirjenje je veliko večje, ko se počutite dovolj sposobni, da jih izklopite.

Edina kočljiva zadeva z dirkanjem v GT6 je ta, da je pogon trčenja povsem neuporaben. Tudi, ko se boste zaleteli nasprotniku v zadnji odbijač, boste imeli občutek, da ste zadeli kartonsko škatlo. Ko si boste ogledali ponovitev dirkanja, boste opazili le manjše poškodbe ob trku. Vsekakor pa so zvočni efekti ob trku presenetljivi.

Poleg številnih avtomobilov je Polyphony vključil tudi nekatera svetovno največja dirkališča. Na voljo jih je kar precej, vključno s priljubljenima Brands Hatch in Apricot Hill. Verjetno pa je največja tokratna vključitev dirkališče Goodwood Hillclimb, ki je paradni center Goodwood festivala hitrosti v Veliki Britaniji vsako leto.

Ko gre za avtomobile, je na voljo več kot en način za njihov dostop: lahko si prislužite svojo pot navzgor z dirkanjem ali pa tako, da z resničnim denarjem kupite v igri kredit. To seveda ni potrebno storiti, je pa vsekakor bližnjica, če želite imeti vrhunski avto. Nekatere bo to celo zmotilo.

Izven dirkanja, razkošnih avtomobilov in odlične grafike stez, je predstavitev igre dokaj poznana ljubiteljem, morda celo malo hladna in neprivlačna za določene. V preteklih letih so bila opravljena velika prizadevanja, da bi uporabniški vmesnik izgledal kot zemljevid krajev za obiskovanje, vendar GT6 res opušča te dobrote in se namesto tega raje odloča za funkcionalnost. Na voljo so meniji in ikone in še več menijev in statistike ter še več menijev itd. Upam, da razumete.

Povzetek
Kljub vsemu povedanemu, če ste ljubitelj dirkanja, potem nikar ne zamudite igre Gran Turismo 6 (PS3).

Poleg omenjene igre so v spletni trgovini GameShop.si na voljo tudi ostale PS3 igre.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GameShop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GameShop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GameShop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več