Igre
23.06.2011 12:15

Deli z drugimi:

Share

Opis igre inFAMOUS 2

inFAMOUS 2 navdušil igričarje še bolj kot njen predhodnik!
inFAMOUS 2 navdušil igričarje še bolj kot njen predhodnik!

V času ko je bilo na konzoli Playstation 3 še precejšnje pomanjkanje iger, nam je razvijalni studio Sucker Punch prinesel precej zanimivo igro inFAMOUS. Ta je požela precej velik uspeh in čeprav je bilo na voljo še precej prostora za izboljšanje, so kritiki igro sprejeli precej dobro.

A sedaj, po malce več kot dveh letih odkar smo na prodajnih policah ugledali prvinca, je nared njegov naslednjik – inFAMOUS 2, ki smo ga z veseljem vstavili v konzolo in preizkusili svežo mojstrovino izpod rok studia Sucker Punch. Tokrat nam le-ti predstavljajo precej izboljšano igro, v kateri nadaljujemo zgodbo prvinca. Kot posledica tega bomo zopet postavljeni v vlogo protagonista Cole MacGrath, ki je v zadnjih trenutkih prvinca spoznal, da je njegova usoda rešiti človeštvo pred pogubo, katero prinaša »The Beast« (zver).

Prvo srečanje z njo imamo že v samem začetku igre, tik preden želimo zapustiti Empire City in se odpraviti v New Marais, skupaj s prijateljem Zekeom in NSA agentko Lucy Kuo. Beast tukaj pokaže svojo nadmoč nad Colom in njegovimi električnimi super močmi, zaradi česar ostane edino upanje znanstvenik Dr. Wolfe iz New Marais, saj lahko izboljša Colove moči. Zgodba kot celota je precej na nivoju in ne pušča igričarja v dvomih saj je vse skupaj pojasnjeno dovolj dobro, kot bombonček imamo pa dva različna konca, dober in zloben.

Med novosti je moč prišteti tudi nekaj novih super moči in nenazadnje tudi AMP, orožje, ki ga pripravi Zeke in služi za bližnje spopade. Nadgrajevanje moči prav tako ni izostalo. Še več, avtorji so vpletli prav poseben meni v katerem imamo lep pregled nad našimi močmi, med katerimi lahko preprosto preklapljamo.

Super moči pa nam nič ne koristijo če se ne moremo nam nekom super znesti. V ta namen so avtorji v igro vpletli precej čisto novih sovražnikov. Med njimi se znajdejo mutirane zveri vseh velikosti, kot tudi plačanci, kateri imajo tudi svoje super moči.

Novosti so prav tako stranske naloge, ustvarjene s strani igričarjev samih. Na voljo je namenski ustvarljalnik nalog, s pomočjo katerega lahko ustvarjamo najrazličnejše naloge, katere moramo sprva končati sami, nakar imamo zeleno luč, da jih delimo s svetom. Te se bodo kasneje pojavile na naključnih delih mesta, kjer si pred zagonom lahko ogledamo oceno in število igralcev, ki je dotično nalogo igralo. Na ta način bodo igričarji imeli nadzor nad slabimi in dobrimi nalogami.

Da je inFAMOUS z dvojico doživel močan napredek je razvidno že od samega začetka. Grafično je bil prvinec precej slabši, sploh v primerjavi z ostalimi Playstation 3 ekskluzivami, medtem ko se taistim ekskluzivam inFAMOUS 2 postavi po robu brez problemov. Avtorji so se tokrat spustili precej v detajle, sicer ne tako kot Team Bondi, razvijalci igre L.A. Noire, toda z razliko od slednjega imamo po končani zgodbi vsaj nekaj interakcije v mestu. Sovragi so še vedno prisotni, imamo tudi stranske naloge, pozabiti pa ne smemo niti to, da lahko stranske naloge pripravijo tudi igričarji sami.

Po preigrani zgodbi in po še nekaj urah igranja stranskih nalog smo prišli do zaključka, da je inFAMOUS 2 vsekakor denarja vreden špil, kajti avtorji so zagotovili, da v igri ne prevladuje dolgčas, temveč zabava. Če ste preigrali prvinca, potem je nakup dvojice skoraj obvezen, saj je napredek napram prvincu ogromen in zanimivo bo videti kam bo Sucker Punch peljal svojo franšizo naprej. Nas čaka še tretji del? Nedvomno. Bo še boljši? Upajmo…

Test igre nam je omogočilo podjetje Primaline d.o.o.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več