Igre
11.04.2011 14:24
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Opis igre “Homefront”

J. Milius nam znova predstavi scenarij, kako naj bi izgledala naša prihodnost.
J. Milius nam znova predstavi scenarij, kako naj bi izgledala naša prihodnost.

Iger, ki nas zgodbovno postavijo v bližnjo prihodnost, kjer vladata kaos in anarhija, je na tržišču že kar lepo število. Mednje lahko s ponosom uvrstimo igre “Fallout”, “Darksiders” in nenazadnje tudi “Metro 2033”, saj so igričarjem ponujale nepozabno igralno izkušnjo.

Zgoraj omenjenim igram se je nedavno pridružila še igra “Homefront” razvijalca Kaos Studios. Ta se močno naslanja na »kaj če?« scenarij, spisan s strani pisca romanov Johna Miliusa (Red Dawn), postavljen le dobrih 16 let v prihodnost (2027). V tem času se je v svetu spremenilo obilo stvari. Severna in Južna Koreja sta združili moči in postali velesili, pridružila se jima je še Japonska, Združene države Amerike pa so imele več let hudo ekonomsko krizo, zaradi česar v državi vlada zmeda, vojska pa je zelo slabo organizirana. Korejci so tukaj videli priložnost za napad in kot bi mignil je bil večji del ZDA pod njihovo okupacijo.

Nekdaj prijetne ulice so sedaj kri prelivajoča bojišča, kjer se borijo številčnejši in veliko bolje opremljeni Korejci proti precej slabo organiziranim domobrancem. Mednje smo postavljeni tudi mi, v vlogi protagonista po imenu Robert Jacobs. Ta je nič hudega sluteč pilot, ki so ga domobranci rešili izpod krempljev korejske vojske in se sedaj bori za svobodo svoje domovine. Ne glede na vse. Do zadnjega diha. Pri tem nam bo v pomoč malce omejen nabor orožij, a še vedno zadovoljiv, saj se v njem skriva nekaj za vsakogar, četudi v majhnih količinah.

Zgodba enoigralnega načina torej nikakor ni slaba. Pravzaprav je dobra, saj je vzdušje ob igranju napeto, zanimivo, medtem ko je konec zgodbe eden izmed najbolj impresivnih trenutkov v celotni igri, žal pa konec napoči že po dobrih šestih urah igranja. V tem času smo opazili, da so avtorji želeli ustvariti igro z že preizkušenimi mehanikami, ki sicer delujejo dovolj dobro, a ravno te so razlog, da “Homefront” prištevamo med povprečne streljačine, katerih je iz meseca v mesec več.

Poleg zgodbe so avtorji v igro navrgli še večigralski način, za katerega lahko rečemo, da nas je precej presenetil. Za preganjanje sovražnikov je na voljo sedem map, na katerih bomo s pomočjo sistema »Battle Points« smeli kupovati vozila, poklicati helikopterje, RC vozila in nadrajevali orožja. Te točke bodo igričarjem dodeljene za uboje in ekipno igranje, v katero spada branjenje določenega položaja in podobno.

“Homefront” je imel velik potencial in veliko ljudi, med katerimi smo bili tudi mi, ga je težko pričakovalo. Toda ta potencial avtorji žal niso uspeli izkoristiti v svoj prid, saj je igra zaostajala za trenutno konkurenco na že preveč zapolnjenem trgu streljačin. Kakorkoli že, THQ je že mesece nazaj oznanil, da nameravajo napraviti “Homefront 2” in zanimivo bo videti, kaj nam bodo pripravili.

Če igro želite poganjati na vašem računalniku, boste morali izpolnjevati naslednje zahteve:

Operacijski sistem: Windows XP, Windows Vista ali Windows 7

Procesor: Intel Pentium Core 2 Duo 2.4 GHz ali AMD Athlon X2 2.8GHz.

Pomnilnik: 2 GB RAM

Grafična kartica: Podpora za Shader Model 3.0, NVIDIA GeForce 7900GS ali ATI Radeon 1900XT

Trdi disk: 10 GB prostega prostora


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več