Igre
15.01.2007 17:10

Deli z drugimi:

Share

Uspeh World Of Warcraft-a še kar raste, dodatek tik pred vrati

Pri Blizzardu si verjetno tako navdušeno manejo roke, da imajo že čisto pordele dlani. Geniji so lastnoročno dvignili masivno-večigralske igre, ki so poprej potihem migetale v čumnatah nekaj stotisoč največjih “geekov”, v vse bolj rastočo in obljubljajočo industrijo. Po zaslugi World of Warcrafta verjetno ni večjega igričarskega založnika, ki ne bi resno pogledoval in se spogledoval s tovrstnimi igrami (kar nekaj velikih naslovov se obeta, med njimi recimo Vanguard, Age of Conan: Hyborian Adventures in Lord of the Rings Online) in mirne vesti lahko rečemo, da se je WoW že zatrdno in z zlatimi črkami zapisal v anale te mlade, rastoče industrije.
Zakaj spet slavospevi? Blizzard je ponosno objavil, da World of Warcraft po svetu igra zdaj že zavidljivih 8 milijonov ljudi, med njimi jih je okoli 2 milijona iz Severne Amerike, 1.5 milijona iz Evrope in 3.5 milijona iz Kitajske. Mike Morhaime, predsednik in ustanovitelj Blizzard Entertainment, je seveda zanesen nad uspehom svojega hita in je za zapolnitev njegovega bančnega računa hvaležen skupnosti in podpori igralcev.
Da pa dinarčki ne bi prenehali žvenketati, bo 16. januarja v Severni Ameriki in Evropi izšel dodatek podnaslovljen The Burning Crusade. Le-ta bo povečal velikost in vsebino že tako ogromne igre še za tretjino, dvignil najvišji nivo, ki ga lahko doseže vaš lik, na 70, dve novi rasi, leteče jezdne živali in obrt z dragulji.
Še za primerjavo: Lineage, ki naj bi bila po številu doseženih igralcev na drugem mestu, je januarja 2003 zabeležila 3.25 milijona pretežno poševnookih igralcev. Drugi del je dosegel samo okoli 2 milijona, medtem ko sta na primer EverQuest in Final Fantasy XI životarila z nekje okoli pol milijona igralcev.
Če se vam ljubi, lahko še na hitro izračunate mesečni Blizzardov dobiček, če računamo, da stane en mesec igranja World Of Warcraft okoli 15 €. Torej 15 evrov krat 8 milijonov je?
Hja, v tej zvrsti je očitno velik potencial za dobiček. Samo dobro igro je treba narediti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več