Digitalizacija
19.03.2014 12:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Email marketing – dostavljivost

Prav gotovo se vam je že zgodilo, da ste prejeli določeno promocijsko email sporočilo v mapo z neželeno pošto (Junk/Bulk). Cilj pošiljatelja te pošte je bil dostaviti sporočilo v mapo s prejeto pošto, da jo naslovnik dejansko opazi in prebere.
Email marketing - dostavljivost
Email marketing - dostavljivost

Poglejmo si nekaj nasvetov, kako zagotoviti uspešno dostavo promocijskih sporočil.

Zagotavljanje dober dostavljivosti promocijskih sporočil ni več tako enostavno, saj postajajo filtri nezaželene pošte vse bolj napredni. Prav tako imajo ponudniki brezplačnih email računov (npr. Gmail, Yahoo, Outlook) svoje izpopolnjene algoritme, ki sortirajo dohodno pošto po ustreznih mapah. Poglejmo si nekaj vsebinskih pravil pošiljanja promocijskih sporočil, ki imajo največji vpliv na dostavo vaših sporočil.

Kvalitetna lista prejemnikov

Najboljši efekt dosegamo s pošiljanje e-pošte tistim prejemnikom, ki so se za to dejansko prijavili (ang. opt-in), še boljše pa to prijavo še dodatno potrdili (ang. double opt-in). Primer take prijave je prijava preko enostavnega spletnega obrazca na spletni strani, kjer uporabnik sam vpiše svoje podatke in izrazi željo po prejemanju e-novic. Primer malo manj efektivne prijave na e-novice je pa zbiranje email naslovov z prirejanjem raznih nagradnih iger, prav tako pa lahko kupcu ponudimo prijavo ob oddaji naročila v spletni trgovini.

Registrirajte se za brezplačen preizkus sistema e-Poštar tukaj: e-Poštar registracija ali pošljite mail na podpora@e-postar.eu, lahko pa tudi pokličete 0590 53 901.

Praktičen primer: gmail.com vam kot pošiljatelju promocijskih sporočil določen status oziroma sloves (ang. Reputation). Ta sloves je vezan na več različnih faktorjev:

  • naslov in domena pošiljatelja
  • vsebina sporočil, ki jih pošiljate
  • IP naslov, iz katerega se pošiljajo sporočila
  • odziv prejemnikov na prejeto sporočilo

Pri dobrih listah prejemnikov se kontakti lepo odzovejo na sporočilo s klikanjem na povezave v sporočilu, nalaganjem slik iz sporočila, označevanjem sporočila kot pomembnega. To povzroči rast slovesa določenega pošiljatelja, posledično pa skoraj zagotovljeno dostavo sporočil v mapo prejeto/Inbox.

Pri nasprotnem efektu kontaktov, ko le-ti sporočilo pobrišejo, ali pa ga celo označijo kot neželeno, sloves pošiljatelja hitro zdrsne, in zna se zgoditi, da bo že naslednja kampanja v celoti pristala v mapi z neželeno pošto.

Pravilno zgrajena predloga sporočila

Za dober odziv na sporočilo potrebujemo tudi dobro oblikovano in vsebinsko zasnovano sporočilo. Modro se je držati enake postavitve, enakega ogrodja predloge, saj se prejemniki na to navadijo in vedo, kje v sporočilu se nahaja recimo povzetek zanimivih člankov, ali pa zanimivi produkti, itd.

Pomembno je tudi ohranjanje pravega razmerja med tekstom in slikami v predlogi. Ciljati moramo na lahko sporočilo, in se zavedati, da email predlogi ne moremo vsega postaviti čisto isto kot na spletnih straneh. V sporočilu naj bo manj kot 50% slik v primerjavi s tekstom.

Pri vsebini moramo paziti na določene besede ali besedne zveze, ki jih uporabljamo v zadevi ali v telesu samega sporočila. Določene besede vsi filtri poznajo kot tipične fraze, ki se uporabljajo v masovnih nezaželenih sporočilih (ang. Spam).

Uporabnikov sistema e-Poštar nudimo izdelavo kvalitetne HTML predloge po ugodni ceni, z upoštevanje vseh napotkov za čim boljšo dostavo. Prav tako so vam na voljo za kakršna koli vsebinska ali tehnična vprašanja glede dostavljivosti sporočil, preko email naslova podpora@e-postar.eu ali telefona 0590 53 901.

Tehnično brezhibna aplikacija za pošiljanje email sporočil

S tehničnega vidika mora biti pravilno sestavljena glava sporočila (ang. Header). IP naslovi, ki jih uporabljamo za pošiljanje masovnih/promocijskih sporočil, morajo imeti urejen reverse DNS, SFP zapis na domeni, DKIM zapis, povezavo za avtomatsko odjavo in še nekaj ostalih zadev.

Predvsem je pomembno, da naši IP naslovi niso zabeleženi na kateri od črnih list (ang. Blacklist), ki jih preverjajo sistemi pri dostavi sporočil, ter da IPji nimajo slabega slovesa, kot IP naslovi, iz katerih prihaja veliko nezaželene pošte.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več