Digitalizacija
17.05.2015 10:40

Deli z drugimi:

Share

6 razlogov za grajenje baze mailov

Logo Dominatus d.o.o.
Logo Dominatus d.o.o.

Komuniciranje s strankami in potencialnimi strankami preko mailov tudi v letu 2015 ostaja eden od najbolj učinkovitih orodij, ki jih v spletnem marketingu lahko uporabite. Kot temelj za uspešno komunikacijo pa morate nujno zgraditi kakovostno e-mail bazo potencialnih strank, ki jih vaši izdelki oz. storitve zanimajo.


O razlogih, zakaj zgraditi lastno e-mail bazo potencialnih strank, smo povprašali Jureta Adlešiča iz podjetja Dominatus d.o.o. Med pogovorom nam je predstavil več razlogov in nekaj od zanj ključnih razlogov vam predstavljamo spodaj:


1. Stroškovna učinkovitost

Statistični podatki kažejo, da je lahko e-mail marketing stroškovno tudi do 20x bolj učinkovit kot oglaševanje preko tradicionalnih medijev! Tako lahko z relativno nizkimi stroški komunicirate z vsemi potencialnimi strankami, ki jih imate vključene v bazo in jim vaše izdelke oz. storitve predstavite popolnoma prilagojeno.


2. Neodvisnost in varnost pred spremembami algoritmov

V zadnjih letih družbena omrežja, ki so eden od najbolj priljubljenih kanalov za dosego potencialnih strank, rastejo kot gobe po dežju, npr. Facebook, Twitter, G+, Instagram in še bi jih lahko naštevali. Lastniki vseh teh omrežij pa lahko praktično čez noč spremenijo algoritme in s tem pravila igre. Če imate zgrajeno lastno e-mail bazo potencialnih strank, lahko kljub spremembam algoritma neodvisno in nemoteno nadaljujete komunikacijo z njimi. Zato je vaša e-mail baza eden od najbolj dragocenih adutov, ki jih v spletnem poslu imate!


3. Boljše razumevanje in poznavanje vašega ciljnega občinstva

Če bazo pravilno gradite in ustrezno dopolnjujete, boste lahko zelo hitro začeli z merjenjem in spremljanjem aktivnosti potencialnih strank. Na tak način boste ugotovili, kaj natančno si potencialne stranke želijo, kdo je mail odprl, na katero povezavo so bili kliki itd.

Ko poznate želje potencialnih strank, pa lahko temu primerno bazo tudi učinkovito segmentirate in ponudbo prilagodite tako, da bo za vsak posamezen segment kar najbolj ustrezna. Adlešič iz Dominatusa je v tej točki izpostavil, da lahko vašo bazo potencialnih strank vedno povsem poljubno urejate (npr. ime, priimek, e-naslov …) in prilagajate, dokler v celoti ne ustreza vašim potrebam!


4. Povečevanje zvestobe in naklonjenost potencialnih kupcev

Ljudje, ki so se na vašo e-mail listo prijavili, so to storili s točno določenim razlogom; ker jih vaši izdelki oz. storitve zanimajo. Zato želijo biti na tekočem z vašo ponudbo in vedeti, kaj se z vašim podjetjem dogaja. Redna komunikacija in redno obveščanje teh potencialnih strank pa vam omogoča, da sčasoma z njimi razvijete bolj poglobljen odnos in vzpostavite zaupanje. Ko boste imeli njihovo zaupanje, jim boste brez težav izdelke oz. storitve tudi prodali!

5. Boljše možnosti, da potencialne stranke postanejo stranke

Ko ljudje prič slišijo za vas ali obiščejo vašo spletno stran, običajno še niso pripravljeni pri vas nakupa tudi izvršiti. Zato morate poskrbeti, da vas imajo potencialne stranke, ko razmišljajo o nakupu, v mislih. Z redno komunikacijo in informiranjem, ki povečuje zanimanje za vaše izdelke ali storitve, jih boste posredno spodbujali, da nakup opravijo pri vas. Če vam jih uspe motivirati, da se prijavijo na e-mail listo in prejemajo vaša obvestila, imate precej boljše možnosti, da v prihodnosti iz potencialnih strank postanejo zvesti kupci!


6. Možnost redne komunikacije in negovanja stikov s potencialnimi strankami

Z redno komunikacijo in »prijateljskim pogovorom« vas bodo stranke zagotovo opazile in, kar je še pomembnejše, zapomnile si bodo vas in vašo blagovno znamko! Če se boste z njimi redno pogovarjali in na takšen način negovali odnos z njimi, ste 80 % trdega dela že opravili, saj se jim boste, še preden bodo pri vas kupile, vtisnili v spomin in zasidrali v njihova srca!

Jure Adlešič iz Dominatusa pravi, da je v tem primeru zadeva podobna z vabilom na kavo; povabimo najprej tistega, s katerim smo redno v kontaktu in ne tistega, ki ga že 3 leta nismo videli. Z redno in ustrezno komunikacijo je opravljen nakup samo še vprašanje časa.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več