Digitalizacija
24.06.2014 08:30

Deli z drugimi:

Share

Dvig konverzije v spletni trgovini

V razmahu spletnega poslovanja obstaja veliko število spletnih trgovin, ki se razlikujejo v glavnem po tem, da nekatere prodajajo, druge pa ne.
Izdelava Magento spletne trgovine
Izdelava Magento spletne trgovine

Poglejmo si 5 preprostih trikov za dvig konverzije pri postopku oddaje naročila.

1.) Skriti stroški


Kupec mora v vsakem trenutku poznati vse stroške svojega naročila. Četudi je ta informacija v kakšnem trenutku na videz manj primerna, je potrebno kupca tretirati iskreno in ga vedno zadržati z resničnimi informacijami. Če bi kupec recimo šele na čisto zadnjem koraku izvedel za 5 EUR dodatnih stroškov pri naročilu v vrednosti 25 EUR, obstaja kar nekaj odstotkov verjetnosti, da bo kupec prekinil nakupni proces in kupil željeno v konkurenčni spletni trgovini.

Prav tako mora kupec čimbolj natačno poznati datum dostave naročila, kar pomeni realne informacije o zalogi v spletni trgovini. Veliko kupcev prekliče naročilo, ko ga spletni trgovec obvesti, da željenega u bistvu ni na zalogi, in da bo trajalo 2 tedna da to pridobi.

Svetujemo konstantno integracijo z aplikacijo, kjer so zavedene zaloge oziroma z računovodsko aplikacijo. Za več informacij nam pišite: info@izdelavamagentotrgovine.si

2.) Bogate vsebine na strani


Spletna trgovina, ki vsebuje samo izdelke in nobene druge vsebine je slabo prodajno optimizirana. Kupci so postali vse bolj zahtevni, prav tako pa tudi pred nakupom bolj razmislijo, pregledajo konkurenčno ponudbo in relevantne informacije.

Prav zato je pomembno ponuditi relevantne informacije, ki pri kupcih zbudijo zaupanje in ponudijo odgovore na pogosta vprašanja. Kot primer vzemimo LCD ali LED televizorje. Pogosto vprašanje pred nakupom je, »kakšna je najbolj primerna velikost televizorja zame?«. Kupcem lahko ponudimo zelo kvaliteten članek oziroma vodič z opisom primerne dimenzije za določeno razdaljo do televizorja, primerno ločljivostjo in ostalimi karakteristikami.

Še en pomemben vidik vsebin je optimizacija same strani, kajti z kvalitetnimi vsebinami pridobimo več organskega prometa na svojo spletno trgovino.

3.) Enostavna oddaja naročila


Ko se pred kupcem pojavi en velik obrazec s podatki, ki jih mora izpolniti, ga izpolnjevanje vseh teh potrebnih podatkov odvrača od samega nakupa. Če je to prvi korak od petih ali šestih, obstaja velika verjetnost, da kupec naročila ne bo zaključil.

Zato mora biti postopek nakupa zelo enostaven, kupec mora vedno vedeti, na katerem koraku naročila je, ter kaj še manjka do zaključka naročila. Za platformo Magento obstaja nekaj krasnih modulov za zaključek naročila v enem koraku, kar dokazano dvigne konverzijo. V kolikor želite ponudbo za implementacijo v vašo spletno trgovino, pokličite 0590 53 901 in zahtevajte ponudbo.

4.) Pridobitev zaupanja kupca


Pomemben faktor pri oddaji naročila je tudi kupčevo zaupanje. Spoštovati moramo kupčevo zasebnost in to povdariti. Če spletna trgovina uporablja piškotke, je treba kupca o tem natačno informirati, katere piškotke uporablja ter za kakšen namen. Takšne informacije vlivajo pri kupcu zaupanje, ker dobi občutek, da spletni trgovec nič ne skriva.

Zaželjen je tudi SSL certifikat za šifrirano izmenjavo podatkov in standardne informacije o načinih plačila, dostave, reklamacijah in ostalih pomembnih podatkih pri spletnem nakupovanju.

5.) Zanesljivost spletne trgovine


Delovanje same spletne strani mora biti hitro in zanesljivo. Nalaganje posamezne strani mora biti čimhitrejše, da uporabnik ne čaka par sekund po posamezni akciji. Ključna je izbira kvalitetnega ponudnika gostovanja. Ugodna cena ne pomeni najboljše kvalitete.

Med procesom zaključka nakupa ne sme biti napak, ker lahko uporabnik hitro dobi občutek, da bo moral naročeno blago plačati dvakrat.

V podjetju Ms3 d.o.o se ukvarjajo z izdelavo, vzdrževanjem in prodajno optimizacijo spletnih trgovin zadnjih 5 let. Bogate izkušnje zagotavljajo uspeh.

Kontakt:

www.izdelavamagentotrgovine.si

info@izdelavamagentotrgovine.si

0590 53 901


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več