Digitalizacija
09.12.2014 14:51

Deli z drugimi:

Share

E-mail marketing za restavracije kot ključen dejavnik oglaševanja

Strokovnjaki za marketing se danes vse bolj pogosto srečujejo z veliko konkurenco na trgu. Vse več je takšnih in drugačnih podjetjih, ki konkurirajo in se predstavljajo na trgu v najboljši možni meri.
E-mail marketing za restavracije kot ključen dejavnik oglaševanja
E-mail marketing za restavracije kot ključen dejavnik oglaševanja

Seveda lahko podjetje v primeru, da nima kvalitetnega marketinga zelo nazaduje. Konkurenca je danes tako močna, da je potrebno neprestano spremljati trende ter se prilagajati trgu. Poznamo veliko različnih marketinških orodij, kjer pa imajo vsaka svoje prednosti in slabosti. Kot smo že omenili, se je potrebno neprestano prilagajati trgu. S tem pa mislimo tudi primeren marketinški prijem, s katerim bomo skušali premagati konkurenco.

E-mail marketing: Sodoben ter učinkovit način oglaševanja

Dejavnost, ki se srečuje z izjemno veliko konkurenco na trgu je zagotovo gostinstvo. Restavracije širom Slovenije in sveta se na dnevni ravni borijo za stranke ter tržni delež. Strokovnjaki za marketing imajo izjemno velik izziv ravno pri restavracijah. Seveda je potrebno oglaševanje prilagoditi trenutnim trendom. To pomeni, da je vse bolj učinkovit način prijem oglaševanja ravno e-mail marketing. Slednji je namreč natančno merljiv in vse bolj priljubljen. Oglaševanja s pomočjo e-mail marketinga je učinkovito prav za vse panoge in podjetja, ki želijo stopiti iz konkurence, povečati prepoznavnost ter seveda posledično tudi prodajo.

Restavracije morajo ogromno vložiti v sam marketing ter kvalitetno ponudbo. E-mail marketing za restavracije je povsem enostaven za izvedbo takrat, ko imate primerno orodje, s katerim lahko izvajate učinkovite kampanje. Enostaven sistem za pošiljanje masovnih e-mail sporočil vam bo prinesel veliko prednosti. Razumljivo je, da morate imeti znanje marketinga, da boste lahko ustvarjali uspešne kampanje, vendar pa ne potrebujete posebnega računalniškega znanja za izvedbo različnih e-mail kampanj.

Zakaj je e-mail marketing za restavracije tako učinkovit?

E-mail marketing je za restavracije izjemno učinkovit že iz tega razloga, ker lahko segmentiramo vse naše stalne ter bodoče stranke. Zavedamo se, da restavracije navadno vedno znova nudijo razne specialitete, kjer slika pove več kot tisoč besed.

Prednosti, ki jih restavracije pridobite z e-mail marketingom:

  • Učinkovito uporavljanje z gosti
  • Seznam VIP gostov
  • Oglaševanje vsake spremembe v meniju
  • Oglaševanje raznih dogodkov
  • Pošiljanje popustov ter obveščanje o akcijah
  • Povabilo ljudi na dogodke
  • Prilagojena grafična predloga restavraciji
  • Profesionalna izvedba oglaševanja
  • Ciljno targetiranje publike
  • Natančno sledenje vsem odzivom

Vsekakor so zgoraj opisane prednosti tiste, zaradi katerih se strokovnjaki za marketing v svetu gostinstva vse bolj odločajo za e-mail marketinški prijem. Slednji je ne le učinkovit, marveč lahko z njim vzdržujete odnos z rednimi strankami.

E-mail marketing za restavracije z natančno analizo

Kot smo že omenili, e-mail marketing omogoča natančno merjenje uspešnosti posamezne kampanje. To pomeni, da lahko vemo, kako uspešna je bila posamezna akcija. Na takšen način se veliko lažje prilagajamo razmeram na trgu in naslovnikom ponudimo nekaj, kar jim je všeč. Skozi učinkovito komunikacijo s strankami in potencialnimi strankami vzdržujemo dober odnos ter pripadnost. Slednja je v svetu konkurence izjemno pomembna.

Vse kar je potrebno narediti je, da najdete učinkovit, profesionalen in enostaven program za pošiljanje e-mail sporočil in tako žanjete uspehe za uspehom. Sledite trendom in bodite korak pred konkurenco!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več