Digitalizacija
17.03.2014 10:20

Deli z drugimi:

Share

Genis izvaža e-poslovanje v regijo

Genis je na Nacionalni konferenci za eRačun predstavil celovit sistem za upravljanje s prejetimi in izdanimi elektronskimi računi v računalniškem oblaku ter gradnike za upravljanje z elektronskimi računi za avstrijska in hrvaška podjetja.
Genis izvaža e-poslovanje v regijo
Genis izvaža e-poslovanje v regijo

Nacionalna konferenca za eRačun je ponudila vrsto kakovostnih rešitev za elektronsko poslovanje, hkrati pa je odkrila tudi probleme, s katerimi se vsakodnevno srečujeta gospodarstvo in javni sektor. Podjetje Genis je na konferenci predstavil svoje vodilne rešitve in registrirane blagovne znamke za e-poslovanje, s katerimi so v zadnjih desetih letih elektronsko poslovanje uspešno izvedli v več slovenskih srednjih in velikih podjetjih ter poslovnih skupinah. Te rešitve so podjetjem že na voljo tudi v računalniškem oblaku, kar dodatno poenostavi, poceni in pohitri uvedbo e-poslovanja na ravni celotne organizacije, vključno s sprejemanjem in izdajo elektronskih računov v različnih formatih.

»Slovenija je ena redkih držav na svetu, ki ima elektronsko poslovanje celovito zakonsko urejeno. Zakonodaja je bila do nedavnega resda prezahtevna, z novelami ZDDV in ZVDAGA pa se je izpolnjevanje pogojev za e-poslovanje resnično poenostavilo. Doseči je treba samo še to, da bodo podjetja začela zaupati že preizkušenim informacijskih rešitvam kot je Genis e-Računi, ki jo za e-poslovanje vrsto let s pridom uporabljajo podjetja skupine Sava, Mladinska Knjiga, PROPlus in druga,« je povedal Stane Štefančič, predsednik uprave Genisa.

Zakonodaja ustreza, podjetja še niso pripravljena

Slovenija ima elektronsko poslovanje urejeno vse od sprejema Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP) od leta 2000. Leta 2004 je GZS sprejela še format elektronskega računa GZS e-SLOG, s čimer je Slovenija postala ena redkih držav s standardnim datotečnim formatom za elektronske račune. Kljub temu pa se elektronska izmenjava računov med podjetji ni uveljavila. Nov zagon za e-poslovanje sicer napoveduje v lanskem letu uveljavljena novela Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1G), letos pa še novela Zakona o varovanju dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA-A).

»E-poslovanje je dejansko treba začeti uporabljati. Genis danes podjetjem zagotavlja zakonsko usklajeno e-poslovanje, ki ga lahko uvedejo na različnih tehnologijah in uporabijo različne poslovne modele, vključno z računalništvom v oblaku. Naše rešitve se povezujejo z vsemi poslovnimi informacijskimi sistemi ter s storitvami elektronske izmenjave in varne hrambe, kar podjetjem omogoča vzpostavitev celovitega in avtomatiziranega procesa e-poslovanja,« je še povedal Štefančič.

Prejem elektronskih računov v formatu XML in PDF je že vse od leta 2008 sestavni del osnovne različice informacijske rešitve e-Računi®, pri čemer podpira tako standardni format e-računa v Sloveniji GZS eSLOG, kot ostale svetovne formate. V lanskem letu pa je podjetje v svoj nabor dodalo še informacijsko rešitev za potrjevanje in izdelavo izdanih elektronskih računov i-Računi ter za mobilno potrjevanje prejetih in izdanih računov m-Računi.

Izvoz dobrih praks

Genis bo v letošnjem letu svoje dobre prakse elektronskega poslovanja razširil tudi na tuje trge. Gre za ponudbo programskih gradnikov za prejem in izdajo elektronskih računov, ki jih bo podjetje najprej ponudilo na avstrijskem, nato pa še na hrvaškem tržišču.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35