Digitalizacija
13.05.2014 09:08
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Analytics: Natančno merjenje uspešnosti vaše spletne strani

Spletna stran je dandanes pravzaprav nujna potreba za vsako podjetje oziroma posameznika, ki se želi predstaviti svetu ter večjemu krogu ljudi. Svetovni splet se iz dneva v dan bolj razvija, kar pomeni, da je potrebno temu prilagajati celotno delovanje na trgu.
Google Analytics: Natančno merjenje uspešnosti vaše spletne strani
Google Analytics: Natančno merjenje uspešnosti vaše spletne strani

Spletna stran je praktično nepogrešljivo orodje vsakega strokovnjaka za marketing. S pomočjo spletne strani pa lahko natančno vidimo, kako se moramo na trgu obnašati in kaj vse moramo za dobre rezultate popraviti. Kako lahko to vidimo?

Google Analytics je orodje, s pomočjo katerega vodimo celotno statistiko vaše spletne strani. Gre za izjemno učinkovit sistem, ki meri natančno analize vašega spletnega mesta. Orodje Google Analytics vam da vse podatke, ki jih potrebujete za popolno prilagoditev vaše spletne strani ter sprotno prilagajanje trgu. Ves čas namreč beleži analizo dogajanja na sami spletni strani ne glede na to, ali gre za veliko ali majhno spletno mesto.

Kdo vse lahko uporablja Google Analytics?

Google Analytics je orodje, ki ga lahko uporablja prav vsakdo, ki ima ustvarjen Google elektronski naslov. Seveda morate imeti dostop do vseh vsebin ter analize. Orodje je zagotovo najbolj primerno za vodstvo podjetja, strokovnjake za trženje ter razvijalce vsebin ter spletne razvijalce. Ves čas namreč lahko določene skupine merijo učinkovitost delovanja.

Kakšne podatke lahko izvedo vodstveni ljudje v podjetju?

Ali so tržni prijemi učinkoviti

Natančne vzorce prometa na spletni strani

Natančno analizo obiskovalcev spletne strani

Segmentiranje strank na spletni strani

Strokovnjaki za trženje lahko izvedo:

  • kakšne so navade obiskovalcev na spletni strani
  • kdo so pravzaprav obiskovalci na spletni stran
  • številk doseženih konverzij
  • ključne besede preko katerih pridejo obiskovalci na spletno strani
  • ali so posamezni oglasi na spletni strani učinkoviti ali ne

Razvijalci spletnih strani ter vsebin pa lahko izvedo:

  • kje vse uporabniki zapuščajo spletno mesto ter kako dolgo se zadržujejo na strani
  • preko katerih iskalnikov pridejo obiskovalci na spletno stran

Seveda orodje Google Analytics nudi številne druge parametre, ki so zelo pomembni za posameznega lastnika spletne strani. Lahko se vidijo celotna poročila za določeno izbrano obdobje. Celotna statistika spletne strani je zbrana v enem samem orodju.

Za kaj je uporablja orodje Google Analytics?

Vsak lastnik spletne strani pričakuje določene rezultate. Spletna stran mora biti narejena tako, da je uporabniku zanimiva ter predvsem koristna in uporabna. Orodje Google Analytics pa omogoča, da lahko dobimo natančne podatke o vsaki akciji. Gre tako za številčne podatke, vrednostne, kot tudi za statistične podatke. Praktično karkoli vas o spletni strani zanima, vam orodje Google Analytics to natančno poroča.

Uporaba orodja Google Analytics je precej enostavna. Gre za pregledne podatke, ki so tako napisani kot tudi izraženi v določenih grafih oziroma slikovnemu materialu. Orodje Google Analytics je brezplačno orodje vse do 10 milijonov zadetkov na strani. V primeru večih zadetkov je potrebno verzijo nadgraditi v Google Analytics Premium. Orodje vas ves čas učinkovito obvešča tudi po elektronski pošti, kamor vam pošilja vso potrebno statistiko. Standardna poročila omogočajo namreč preprosto merjenje ter razumevanje delovanja vaše spletne strani v ozadju. Vsekakor gre za orodje, ki ga potrebuje vsak lastnik spletne strani z namenom, da natančno ve, kaj se s spletno stranjo dogaja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več