Digitalizacija
09.02.2015 11:36
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Analytics: Orodje za izjemno natančno analizo spletne strani

Vsak lastnik spletne strani želi vedeti, kdo so obiskovalci njegove spletne strani in katere so najbolj zanimive strani.
Google Analytics: Orodje za izjemno natančno analizo spletne strani
Google Analytics: Orodje za izjemno natančno analizo spletne strani

Seveda spletne prodajalne želijo vedeti tudi, kateri izdelki so najbolj gledani in kateri najbolj prodajani. Je to sploh mogoče s programom, ki analizira spletno stran? Seveda je povsem mogoče! Podjetje Google je pred leti ustvarilo izjemno učinkovito orodje Google Analytics, s katerim izvemo prav vse pomembne podatke, ki se dogajajo na vaši spletni strani. Google Analytics namreč omogoča izjemno zmogljivo analizo praktično vsega in vseh, ki so prisotni na spletni strani. Ne glede na to, ali je število obiskovalcev veliko ali majhno – orodje Google Analytics zmore prav vse.

Kdo uporablja Google Analytics?

Google Analytics uporabljajo vsi lastniki spletnih strani, ki želijo izvedeti natančno analizo spletne strani in obiska. Ne gre namreč za to, da bi podjetja z orodjem Google Analytics zasledovala ljudi, marveč za to, da vsi ti podatki pripomorejo k učinkovitejšemu trženju in seveda boljšemu prilagajanju trgu.

Orodje Google Analytics lahko uporabljajo tako strokovnjaki za trženje, vodstveni kader v podjetju kot tudi razvijalci spletnih vsebin in mest. Kakorkoli že, gre namreč za izjemno natančne podatke o tem, kaj se z vašo spletno stranjo pravzaprav dogaja.

Spletne strani so namreč narejene tako, da uredniški del navadno ne nudi statističnih podatkov, ki se dogajajo na sami spletni strani. Tako ne morete videti strukture svojih obiskovalcev in ne morete vedeti, katere strani so najbolj priljubljene. Z orodjem Google Analytics pa lahko izveste vse to in še več. Ves čas beleži vsakega posameznika, in sicer od trenutka, ko obišče spletno stran, do trenutka, ko jo zapusti. Nudi ogromno različnih podatkov, in sicer:

  • vzorce/trende prometa,
  • segmentiranje strank,
  • učinkovitost raznih kampanj na spletni strani,
  • vir obiskovalcev,
  • gibanje obiskovalcev po spletnem mestu,
  • ključne besede, ki so pomembne za spletno stran,
  • konverzije, ki se zgodijo na strani,
  • analizo spletnih oglasov,
  • navedbo najbolj priljubljenih strani na spletni strani,
  • podatek o iskalnikih, na katerih obiskovalci pridejo na spletno stran.

Je orodje Google Analytics zahtevno za uporabo?

Vsak računalniški program, ki nudi takšne in drugačne statistične podatke, zahteva, da poznamo vsaj osnovne izraze. Storitev Google Analytics ni prav nič zapletena, če poznamo osnovne izraze računalništva. Ravno tako nudi natančne opise posameznega parametra, zato ga skozi čas osvojijo tudi največji laiki v svetovnem spletu.

Orodje se ponaša s številnimi prednostmi in vam je v veliko pomoč pri načrtovanju trženjskih kampanj. Najbolj razveseljivo dejstvo za marsikaterega pa je zagotovo to, da je orodje popolnoma brezplačno. Do 10 milijonov zadetkov mesečno ni treba plačevati dostopa. Če pa mesečno presegate več kot 10 milijonov zadetkov, morate seveda kupiti Google Analytics Premium.

Orodje se namesti povsem enostavno z uporabniškim imenom in geslom, ravno tako lahko enostavno z njim upravljate in spremljate podatke in še bi lahko naštevali. Orodje je resnično pravo bogastvo za samega lastnika spletne strani in spletne prodajalne. Z njim boste zagotovo ustvarjali bolj zadovoljive kampanje, trženjske načrte in se približali svoji skupini ljudi. Bodite korak v prednosti in uporabljajte profesionalni program Google Analytics.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več