Digitalizacija
17.11.2014 11:24

Deli z drugimi:

Share

Google oglaševanje – postanite vidni na svetovnem spletu!

Ste lastnik spletne strani, vendar nimate veliko obiskovalcev? Želite povečati število obiskovalcev in posledično pridobiti stranke? Potem je Google oglaševanje prava izbira za vas. Za kaj pravzaprav gre?
Google oglaševanje - postanite vidni na svetovnem spletu!
Google oglaševanje - postanite vidni na svetovnem spletu!

Znano je, da danes večina svetovnega prebivalstva išče različne informacije preko svetovnega spleta. Google je eden izmed največjih iskalnikov na svetu, kjer ljudje po ključnih besedah iščejo posamezne informacije. To pomeni, da uporabnik vtipka določeno iskano ključno besedo in Google mu poda rezultate. Raziskave so pokazale, da večina uporabnikov Googla pogleda le prvo stran iskalnih rezultatov, kar pomeni, da je lahko zelo slabo za spletne strani, ki se nahajajo na naslednjih straneh. Google oglaševanje pa predstavlja možnost, da se vaša spletna stran pojavi na prvi strani ter vam tako poveča obiskovalce ter prepoznavnost.

Google oglaševanje oziroma Google Adwords

Optimizacija spletne strani je en način, kako pridobiti več obiskovalcev na spletni strani, vendar pa traja precej več časa, kot Google oglaševanje. Slednjega imenujemo tudi Google Adwords, saj gre za oglaševanje na podlagi določenih ključnih besed.

Dandanes poznamo veliko različnih načinov oglaševanja in potrebno se je zavedati, da je oglaševanje preko spleta prihodnost. Oglaševanje preko Googla je spletno oglaševanje, ki poteka na različnih brskalnikih, blogih, mobilnih telefonih in različnih spletnih straneh. Oglaševanje je plačljivo, vendar pa ima eno veliko prednost – znesek si določite kar sami. Vaš oglas bo v obliki teksta prikazal na Google iskalniku zgoraj, desno ali spodaj.

Kako deluje Google oglaševanje?

Tako kot pri vseh ostalih načinih oglaševanja, je tudi pri Google oglaševanju potrebno poznati vse prednosti in napake na vaši spletni strani. To pomeni, da mora biti predhodno narejena natančna analiza spletne strani, kjer se hkrati določijo ključne besede za oglaševanje. Slednje dejanje je izjemno pomembno, saj vas bodo uporabniki Googla našli ravno preko teh ključnih besed. Pomembno je, da ostanete realni in premišljeni.

Kasneje se na Googlu ustvari Google Adwords kampanja, kjer se zakupijo ključne besede iz analize. Seveda je pri tem pomembno, da je oglas pripravljen tako, da kar najbolj privabi iskalca na vašo spletno stran. Takoj zatem, ko uporabnik Googla vtipka vašo ključno besedo, se prikaže vaš oglas, na katerega lahko klikne. Preusmeritev je narejena na vašo spletno stran, ki mora imeti koristne informacije ter profesionalno obliko.

Ves čas kampanje na Googlu lahko spremljate rezultate. Statistika je izjemno natančna. Vsekakor je potrebno za kvalitetno izvajanje Google oglaševanja poslušati nasvete strokovnjakov na tem področju.

Zakaj se odločiti za Google oglaševanje?

Google je skozi leta postal največji iskalnik na svetu. Ne le, da omogoča vaši spletni strani, da postane vidna na spletu, marveč vam pomaga do prepoznavnosti vaše blagovne znamke, produkta…

Razlogi za Google oglaševanje so:

  • oglaševanje na najbolj obiskanem iskalniku na svetu

  • pregledna statistika oglaševanja

  • usmerjeno targetiranje ciljne skupine

  • velika možnost za prepoznavnost

  • več obiskovalcev na vaši spletni strani

Google oglaševanja s pomočjo strokovnjakov

Vsako oglaševanje, ki se ga lotimo, je potrebno izpeljati na podlagi natančnih analiz in s profesionalnim pristopom. Le tako lahko zagotovimo, da vložen denar ni porabljen zaman. Tako je tudi pri Google oglaševanju, ki se ga je potrebno lotiti premišljeno in po nasvetu strokovnjakov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več