Digitalizacija
03.07.2014 11:06

Deli z drugimi:

Share

Google oglaševanje: Prodati več, zapraviti manj!

Pogosto se Google oglaševanja lotimo kar sami. A to verjetno ni vedno najboljši način, če nimamo dovolj znanja. Preberite, katere so najdražje napake, kako se jim izogniti in prodati več, hkrati pa zapraviti manj.
Logo Dominatus d.o.o.
Logo Dominatus d.o.o.

Google Adwords oglaševanje je učinkovito prodajno orodje, a kljub temu pogosto naletimo na koga, ki z njim nima uspeha. Raziskali smo vzroke in prišli do zaključka, da je problem oglaševanja največkrat v napakah, ki jih naredimo pri kreiranju kampanje.

Zanima nas, katere so tiste najbolj pogoste napake, ki ločijo uspeh od neuspeha pri Google Adwords oglaševanju. Za rešitev te uganke smo se obrnili na Uroša Okorna (Dominatus d.o.o.). So certificirani strokovnjaki na tem področju in člani Google Partners.

Uroš Okorn (Dominatus d.o.o.) je izpostavil naslednjih 5 napak, ki jih naredijo neizkušeni oglaševalci na Google-u:

  1. Zakup neprimernih besed – če je beseda dobro iskana, še ne pomeni, da je to dobra ključna beseda. Le-ta mora biti tudi vsebinsko povezana. Če prodajate apartma na naši obali (z omejeno kapaciteto), bi bile neprimerne oz. preširoke ključne besede jadran, morje, hrvaška itd. Omejite se na tiste ključne besede, ki bodo v okviru vašega budgeta prinesle največji učinek.
  2. Vse ključne besede peljejo na prvo stran – prva stran vsebinsko ni prilagojena za vse besede, zato je potrebno kampanjo razbiti na več skupin oglasov in vsako skupino peljati na svojo stran. Tako bo »Quality Score« boljši, klik pa bistveno cenejši.
  3. Neuporaba negativnih ključnih besed – redno preverjajte, katere besede so peljale uporabnike na vašo stran in izključite tiste, ki niso primerne. Ob zakupu besede prevajanje (za storitev prevajanja) bo Google vaš oglas prikazal tudi ob iskanju besed prevajalnik, google prevajalnik … A to niso besede, za katere želite plačati klik.
  4. Ista kampanja za iskalno in prikazno omrežje – ločite na dve kampanji, da lahko vsako optimizirate za svoj namen. To je bila tudi ena izmed napak pri oglaševanju strani Ultralab.si. Samo z ločitvijo in optimizacijo posamezne kampanje smo že precej znižali ceno klika.
  5. Neuporaba konverzij – Uroš pravi, da ne morete uspešno oglaševati, če ne merite, kateri oglasi oz. ključne besede vam prinašajo denar in katere le odnašajo. Mi se popolnoma strinjamo z njim.

In kaj te spremembe pomenijo v številkah?

V Dominatusu so nam bili pripravljeni zaupati nekaj natančnih številk, prihrankov, ki so jih deležne njihove stranke za Google oglaševanje.

Ultralab.si (Anja Perovič) – v preteklosti so oglaševanje urejali sami. Niso ločili na iskalno in prikazno omrežje, niso uporabljali negativnih ključnih besed in imeli zakupljen preširok nabor ključnih besed.

Cena klika je presegala 0,50 €!

Danes plačujejo 0,06 € na klik, kljub temu dosegajo 1.5 povprečno pozicijo (v povprečju se njihov oglas največkrat prikaže na 1 ali 2 mestu), dnevna poraba pa je več kot 10x manjša. Hkrati je učinek bistveno večji.

Google Adwords je torej v večini primerov odlično oglaševalsko orodje, ki vam lahko prinese odličen dobiček, a ob neprimerni uporabi, kot je iz zgornjih primerov jasno razvidno, hitro stran vržen denar. Zato si zapomnite teh 5 napak in jih odpravite!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več