Digitalizacija
24.08.2014 12:34

Deli z drugimi:

Share

Kako do prodaje z email marketingom

Namen e-poštnega marketinga je, da naše sporočilo prebere čim večji odstotek uporabnikov, da se doseže želena prodaja.
Z email marketingom do večje prodaje
Z email marketingom do večje prodaje

To lahko pridobimo na več načinov:

  1. BAZA naslovov mora biti kvalitetna in zajemati uporabnike, ki jih naša vsebina dejansko zanima. To lahko dosežemo s tem, da na spletno stran umestimo prijavo na e-novice, e-maile zbiramo pri naročilih ali nagradnih igrah, fizično na prodajnem mestu … Priporočamo vam, da se ne poslužujete nelegalno pridobljenih baz saj si hitro lahko zgradite slabo ime in nakopljete sitnosti s pravnimi službami.
  2. NASLOV oz. ZADEVA e-sporočila naj bo zanimiva in takšna, da uporabnika v trenutku pritegne. Naj vsebuje nekje med 30 in 40 znakov skupaj s presledki.

V naslovu sporočila zastavite vprašanje, pritegnite s kakšno zanimivostjo ali pomembno ključno besedo.

  1. ČAS POŠILJANJA e-novic je najboljši zgodaj zjutraj v torek, sredo ali četrtek. Ponedeljek ni primeren zaradi vsesplošne gneče, ob petkih po navadi rešujemo težave tik pred zdajci, in ne pregledujemo mailov z novicami, ki nas zanimajo običajno.
  2. VSEBINA naj bo ločena z odstavki in naj vsebuje povezave do vašega artikla ali dogodka na vašo spletno stran. Bodite vljudni in če je le mogoče poimenujte bralca v e-sporočilu. Ne pozabite poziva k akciji!
  3. OBLIKA sporočila naj izhaja iz vaše celostne podobe, na ta način si gradite in prepoznavnost vašega podjetja.
  4. PRILAGODLJIVOST. Naj bo e-pošta prilagodljiva in naj se odpira na vse napravah (računalnik, telefon ali tablica. Zanimivost: večina odločevalcev prebira E-pošto na pametnih telefonih, ob zgodnjih jutranjih urah.
  5. ODKRITE TEŽAVO in ZAGOTOVITE REŠTEV. V e-sporočilu mora potencialni kupec prepoznati težavo, ki se ga dotika, vi pa mu enostavno ponudite rešitev. Kupci vam takrat lahko obljubijo večno zvestobo in velikokrat postanejo vaše stalne stranke.

Že pošiljate e-pošto a ni nobenega efekta? Kontaktirajte Ms3 d.o.o, ki vam lahko pomagajo analizirati vašo kampanjo in najti ustrezno rešitev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več