Digitalizacija
22.09.2014 17:46

Deli z drugimi:

Share

Kako pomembno je izobraževanje podjetij in zaposlenih?

Znanje je nekaj, kar nam nihče ne more vzeti. Izobrazba ima danes v svetu izjemno velik pomen, saj lahko na podlagi strokovne izobrazbe kvalitetno opravljamo delo.
Kako pomembno je izobraževanje podjetij in zaposlenih?
Kako pomembno je izobraževanje podjetij in zaposlenih?

Seveda je pomembno tudi dejstvo, da je izobrazba primerno združena s prakso. Ena brez drugega enostavno ne gre. To se vse bolj zavedajo podjetja, ki vse več denarja namenijo tudi za izobraževanje zaposlenih. Trg delovne sile je močno nasičen, kar pomeni, da je ogromno ljudi z različnim znanjem ter izkušnjami. Zgodi se, da podjetja enostavno ne dobijo znanje ter velike izkušnje hkrati. Vseeno pa obstajajo zaposleni, ki imajo veliko mero motivacije, vendar ne dovolj potrebnega znanja za stoodstotno opravljanje dela.

Izobraževanje zaposlenih je ključnega pomena

Podjetja iščejo zaposlene na podlagi znanja ter delovnih izkušenj. Vseeno pa je vsako delo v podjetju specifično in se mu je potrebno maksimalno prilagoditi. Najprej je prva faza, in sicer samo uvajanje v delovno mesto. Kasneje sledi doprinos k podjetju ter seveda na koncu korist, ki jo ima podjetje od zaposlenega. Vseeno pa je potrebno vlagati v znanje zaposlenih. Zakaj? Tehnologija in trg konkurence je iz dneva v dan bolj napreden. To pomeni, da se mora podjetje neprestano prilagajati vsem novostim. Znanje je potrebno neprestano nadgrajevati, zato je potrebno vlagati tudi v izobraževanje zaposlenih, da so lahko kar v največji možni meri v koraku s časom ter lahko konkurirajo.

Kje se lahko pojavi težava? Najslabše za podjetje je, da ne vlagajo v zaposlene. Vsak menedžer se mora zavedati, da izobraževanje ni strošek, marveč dobra naložba. Usposobljeni zaposleni zagotovo lahko veliko doprinesejo k samemu uspehu podjetja. Podjetja, ki veliko vlagajo v izobraževanje zaposlenih imajo zelo veliko konkurenčno prednost. Znanje je nekaj, kar nam nihče ne more vzeti, kar pomeni, da je znanje zaposlenih pravzaprav nujna potreba.

Izobraževanje kot vložek v prihodnost

Zaposleni so lahko največji potencial podjetja. Strokovna izobrazba za področja, ki jih podjetje opravlja, je nujno potrebna. Kar pa je pri tem najboljše je dejstvo, da so zaposleni veliko bolj motivirani in pripravljeni za delo v primeru, ko zaupajo vase in v svoje znanje. Takšen delavec je nujno potreben za podjetje. Številni direktorji po vsem svetu se zavedajo dejstva, da je potrebno vlagati v samega zaposlenega.

Dandanes še vedno obstaja izjemno veliko podjetij, ki izobraževanje vidijo kot nujni strošek. Seveda temu ne sme biti tako. Izobrazba za delovno mesto le potrjuje dobro opravljanje dela. Danes so krizni časi, vendar to nikakor ne pomeni, da je potrebno varčevati pri izboraževanju. Znanje je konkurenčna prednost kamorkoli in na katerikoli trg se podamo. Strokovnjaki za podjetništvo poudarjajo, da je potrebno obvladati področje, ki ga v podjetju opravljamo. Ena napaka nas lahko stane prihodka, česar pa si zagotovo ne želimo.

Usposobite zaposlene!

Zaposlujte ljudi, ki imajo potrebno znanja, motivacijo ter seveda primerne izkušnje za odprto delovno mesto. Izkušnje in znanje pridobimo s pomočjo volje ter dela, medtem, ko motivacija pride na različne načine. Idealen primer je, da ima podjetje že dovolj izobražene posameznike od vsega začetka. Pa je to možno? Kot smo že omenili, je iz dneva v dan potrebno nadgrajevati znanje. Prej se vodilni pričnejo zavedati tega, prej bodo v ospredju pred konkurenco.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več