Digitalizacija
29.07.2013 14:16

Deli z drugimi:

Share

Kako prodajati obstoječim kupcem?

Veliko je besede o tem, kako preko spleta pridobiti kupce, a malo manj takih, ki govorijo o tem, kako obstoječim kupcem prodajati.
Kako prodajati obstoječim kupcem?
Kako prodajati obstoječim kupcem?

Obstoječi kupci so vam že izkazali zaupanje tako, da je ponovna prodaja le tem veliko lažja, kot na samem začetku, ko je potrebno prebiti veliko ledu. Obstoječ kupec je načeloma »že vaš«, saj se je v poplavi konkurence odločil za vas.

(http://blog.newsletter.si/wp-content/uploads/2013/07/obstojece_kupci.jpg)A predvidno. Ko si enkrat pridobite zaupanje, ne pozabite, da to še ni dovolj. Vaša stranka mora biti v prvi vrsti zadovoljna – tako z vami kot z vašimi storitvami. Sama kvaliteta storitve se po prvem nakupu ne sme znižati niti za milimeter, nasprotno, ponudite ji še več, kot na začetku!

Kot drug pomembne vidik bi izpostavili stik. Ohranjanje stika s stranko ima ogromen vpliv na lojalnost in zaupanje. In kako lahko ohranjate stik preko spleta? Preprosto. S pošiljanjem e-novic.

Tisti, ki se na e-novice prijavimo, prejemamo kar nekaj različnih e novic, ki nas tedensko spominjajo na novosti v ponudbi, akcije in popuste. In kako lahko e novice sebi v prid obrnete vi?

Glede na ponudbo, ki jo imate, pripravite vsebino, ki je za vaše kupce zanimiva. Po možnosti kupce razdelite vinteresne skupine, glede na njihovo zanimanje. Če imate v ponudbi več različnih izdelkov ali storitev (superge za zumbo in nogomet), poskrbite, da ne bodo punce dobivale informacij o rezultatih nogometne lige in fantje slik od najnovejših barvnih paletah, ki so ta hip moderne. No, čeprav, lahko da bi se v obeh skupinah našel kdo, ki bi mu bilo tudi to všeč

Na podlagi skupin tako pripravljate vsebino, ki jih bo potencialno zanimala. Prav tako pa jim v sklopu e novic predstavite tudi ostalo ponudbo, ki bi jih potencialno zanimala (hlače za zumbo, hlače za nogomet). Tako jim boste na ne vsiljiv način predstavili tudi ostale izdelke, ki so za njih zanimivi in jih potrebujejo.

Kot smo omenili že na začetku, je obstoječ kupec že z eno nogo pri vas, vaša naloga je, da stopi v vaš prodajni cikel s celim telesom.

Prav primer našega podjetja govori vsem te dejstvo v prid. Stranke namreč lahko na enem mestu dobi vse, kar potrebuje za uspešen nastop na spletu. Pa čeprav je pred 5 leti kupil le domeno pri nas.

Pravijo, da do leta 2014 ne bo več tiskanih medijev, čas je, da se tudi vi počasi pripravite na to dobo. E novice so pravi korak v to smer.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več