Digitalizacija
08.12.2014 10:16

Deli z drugimi:

Share

Ko spletna stran proda 2x več

Preverili smo, kako RWD design vpliva na konverzije. Ali se splača vložek v redesign vaše strani ali ne? Prišli smo do zanimivih ugotovitev na dejanskem primeru. Samo 18+ :)
Logo Dominatus d.o.o.
Logo Dominatus d.o.o.

Vsako leto berem o tem, kako je to leto mobilnih telefonov, a s strani trgovcev vedno slišim negodovanje, da je obiska z mobilnikov malo, da je konverzija preko mobilnih telefonov katastrofalna in da ne prodajo nič. Poiskal sem vzroke in rešitve.

Najprej sem pregledal nekaj spletnih trgovin, kjer bi se lahko v bližnji prihodnosti odločil za nakup kakšnega izdelka, npr. darila, ker se ravno približuje čas obdarovanj. Čeprav sem dokaj laik na tem področju, sem hitro opazil, da je še vedno veliko strani popolnoma neprilagojenih mobilnim telefonom.

S to ugotovitvijo sem se obrnil na Uroša Okorna, s podjeta Dominatus d.o.o. Na hitro mi je odvrnil, da razlog za to tiči v tem, da se veliko denarja zmeče v številne druge reči, pri spletni strani pa mnogi varčujejo in niti ne pomislijo na to, da je le-ta ključna, da obiskovalce vaše strani spremenite v vaše kupce.

Seveda vsaka stran najprej potrebuje obisk, ki ga lahko dosežete z urejeno in za iskalnike optimizirano spletno stranjo, z google, facebook in drugim oglaševanjem itd. A uporabniška izkušnja spletne strani je tista, ki odloča, koliko vaših obiskovalcev se bo odločilo za nakup.

  • Je vaša stran vredna zaupanja?
  • Je pregledna, uporabnik ve kako in kam?
  • Ga pozivate k nakupu oz. cilju, ki ga želite doseči?

Za mobilne telefone pa je, kot sem že sam ugotovil v začetku prispevka, izpostavil prilagoditev strani za iskalnike oz. t.i. RWD design.

Na praktičnem primeru mi je prikazal, kako so povečali prodajo v erotični trgovini Poredni-zajcek.si, ko so spletno stran prilagodili mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom oz. naredili RWD stran.

Ker gre za erotično trgovino, kjer tako kot v veliko drugih spletnih trgovin, z decembrom prihaja najbolj zanimiv čas v letu, čas obdarovanja in masovnega kupovanja daril, so se vsega skupaj lotili že prej, tako da so v preteklih dveh mesecih vse dobro preverili in pretestirali.

Pred RWD je bila konverzija preko mobilnih telefonov le 0,65 %, kot lahko vidite iz priložene slike. Po spremembi pa je bila konverzija 1,27 %. Tudi konverzija na tablični računalnikih se je povzpela, in sicer iz 0,50 % na 1,02 %.

V praksi to pomeni, da se za nakup odloči KAR 2x več tistih, ki stran obiščejo s kakšno od mobilnih naprav, investicija v razvoj mobilnikom prilagojene strani pa se bo tako hitro povrnila.

Okorn ob koncu pogovora ni pozabil omeniti, da si trgovine www.poredni-zajcek.si ne pozabite ogledati na mobilnem telefonu, hkrati pa lahko opravite tudi nakup kakšnega nagajivega darila. 🙂

Pri izdelavi spletne strani pa nikar ne razmišljajte o tem, če je bolje prihraniti tistih nekaj 100 € pri tako pomembni lastnosti spletne strani, kot je RWD design.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več