Digitalizacija
20.08.2014 18:49
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Koliko zapraviti za optimizacijo?

Vas zanima koliko se splača vložiti v optimizacijo spletne strani? Če je ROI pozitiven, čim več. :)
Logo Dominatus d.o.o.
Logo Dominatus d.o.o.

Žal pa pri optimizaciji strani ni vse tako črno belo, kot pri kakšnem drugem oglaševanju. Običajno je strošek optimizacije najvišji v začetku, njen učinek pa se pokaže šele po določenem času, ko je na strani in izven nje dovolj narejenega, da se pozicije in obisk strani izboljšata.

Edini pravi in dolgoročno ustrezen način je, da se uredi tehnična in vsebinska (on-site) optimizacija. Za ustrezno izvedbo je potrebnega kar nekaj programerskega znanja, zato se marsikdo pri optimizaciji temu izogne in skuša to slabost izničiti s prekomernim grajenjem zunanjih povezav, (off-site) kjer pa ste na zelo tankem letu in lahko hitro pridete navzkriž s pravili Google-a. Posledice so lahko katastrofalne, zlasti, če celoten posel temelji na dobrih uvrstitvah v iskalnikih.

Uroša Okorna (Dominatus d.o.o., info@dominatus.si) smo povprašali kaj natančno predstavlja on-site optimizacija in kaj vse vključuje. Pravi, da se vse začne s pravim izborom ključnih besed, nadaljuje pa z ureditvijo osnovnih (naslovi, meta opisi, h1, alt oznake in imena slik …) in naprednih (canonical, paging, rich snippets, page speed…). Vse skupaj mora biti osnovano na odlični vsebini in šele takrat je stran pripravljena za off-site optimizacijo oz. gradnjo KVALITETNIH in VSEBINSKO POVEZANIH povezav. V podrobnosti se nismo spuščali, več informacij pa najdete na njihovem blogu www.optimizacija-strani.info.

Kot pravi Uroš Okorn, vložijo najprej v kvalitetno strukturo in vsebino spletne strani tudi do 80 % celotne energije in časa, ki ga porabijo pri optimizaciji. Le tako je namreč učinek optimizacije dolgotrajen in varen pred spremembami iskalnih algoritmov.

Pregovor »poceni je drago« ponovno drži tudi v tem primeru. Zato se le lotite optimizacije strani, a se pred dokončnim dogovorom in podpisom pogodbe pozanimajte, kaj vse bodo uredili in na kakšen način se bodo lotili pridobivanja novih potencialnih strank.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več