Digitalizacija
23.08.2012 16:25

Deli z drugimi:

Share

Kreativni načini samopromocije na Twitterju

Twitter je lahko odlično orodje za uspešno promocijo podjetja.
Twitter je lahko odlično orodje za uspešno promocijo podjetja.

Družbeno mediji so idealno okolje za promocijo vašega podjetja. Ker se vse več digitalnega marketinga seli na družbena omrežja, je za uspeh na le teh potrebno imeti določeno strategijo. Tudi Twitter ni nič kaj drugačen od ostalih storitev, zato vam bomo v nadaljevanju predstavili 5 ključnih nasvetov, ki vam bodo pomagali do boljše podobe vašega podjetja.

Ustvarite seznam pogovorov.

Uporabniki, ki jim sledite izoblikujejo vašo Twitter izkušnjo. Seznam pogovorov vam bo pomagal pri organizaciji vaših zasledujočih, predvsem pa vam bo odgovoril na vprašanje zakaj ste začeli slediti določenemu uporabniku. Naredite seznam ljudi, ki vas navdihujejo pri vašem poslu, vsakdanjem življenju, seznam ljudi od katerih črpate nove ideje. Vaše sezname lahko obdržite povsem zase (private) ali pa jih delite z ostalimi uporabniki (public).


Posodobite vašo profilno sliko

Ta majhen kvadratek bo vaš posel povezal s podobo v podzavesti vaših privržencev, zato je profilna slika pri oblikovanju uspešne podobe na Twitterju še kako pomembna. Pri tem se je dobro držati nekaj naslednjih pravil:

– Poskrbite, da se bo vaš logotip prilegal v ponujen kvadrat. Obrezana ali izkrivljena slika bo videti povsem

neprofesionalno. Za uporabnike osebnih računalnikov priporočamo brezplačno orodje IrfanView, s pomočjo katerega boste vaše fotografije obrezali v trenutku. Mac uporabniki lahko uporabijo orodji EasyCrop ali GraphicConverter (preferiramo), ki sta sicer plačljivi, vendar relativno poceni. Uporabite lahko tudi različna orodja znotraj brskalnika, kot je recimo Pic Resize, ki bo svoje delo opravil več kot odlično.

– Vaš logotip naj bo berljiv. Če so besede v logotipu neberljive, potem nikar ne uporabljajte praznega prostora.

– Razmislite o uporabi vašega obraza. Uporabniki se namreč z obrazi veliko lažje povežejo kot z logotipi. Pri tem lahko uporabite orodje Uber Paris, s pomočjo katerega boste lahko obraz in logotip združili v eno profilno sliko.

– Če uporabljate fotografijo, potem se osredotočite na obraz. Nikar ne uporabite fotografije, na kateri je videno vaše celotno telo.

– Nikar ne uporabite fotografij vaših otrok ali živali. Uporabniki se bodo namreč poskušali povezati z vami in ne z vašimi najljubšimi rečmi.


Preoblikujte vašo podobo

Ustvarite lastno grafiko, s katero boste popestrili vaše Twitter ozadje. Nekaj koristnih napotkov in primerov kreativno oblikovanih strani lahko najdete na tej povezavi.


Uporabite Twitter za reševanje poslovnih izzivov.

Ponudite Twitter »piškotke«, nagrajujte retweeterse, organizirajte Tweetups in okoli vaše blagovne znamke zgradite mrežo hvaležnih uporabnikov, ki vas bodo poslušali ravno takrat, ko boste vi to hoteli. Še najbolje bo, da jim preko Tweetup-a predstavite enega izmed vaših izdelkov.


The Po!nt

Ne tvitajte v prazno. Organizirajte svoj Twitter z karseda največjo prisotnostjo in sčasoma bo Twitter začel delati za vas.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več