Digitalizacija
09.12.2013 06:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft proti Googlu tudi na ulici!

Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik. Računalniškemu gigantu namreč gredo ti v nos predvsem zaradi tega, ker so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.

Podjetje Microsoft je s postavitvijo spletne trgovine Scroogled (http://bit.ly/Google-MS) pričelo vojno proti konkurenčnemu podjetju Google. Računalniškemu gigantu gredo najbolj v nos njegovi prenosni računalniki z operacijskim sistemom Chrome OS, saj so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov. Microsoft se je nanje najprej spravil z reklamnim oglasom, v katerem nastopata voditelja v ZDA izjemno priljubljene televizijske oddaje Pawn Stars, Rick Harrison in Richard Harrison (http://bit.ly/C-Preno).

V najnovejšem »podvigu« pa se je podjetje iz Redmonda na cenovno ugodne prenosnike Chromebook spravilo še na ulici, in sicer z uporabo povsem običajnih ljudi. Ko so »naključni« mimoidoči izvedeli, da na Googlove prenosnike ni moč namestiti Adobovih programov Photoshop in Illustrator ter Microsoftovega urejevalnika besedil Word in urejevalnika preglednic Excel, ga nihče izmed njih ni želel imeti. Poleg tega je Googlov operacijski sistem Chrome OS brez povezave v svetovni splet praktično neuporaben oziroma ga ne moremo koristiti v celoti.

Videoposnetek kako so »naključni« mimoidoči »sprejeli« Googlov prenosni računalnik Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS si oglejte spodaj oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/G-ulica.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več