Digitalizacija
04.04.2014 16:15

Deli z drugimi:

Share

Na pomoč: Google ignorira mojo spletno stran!

Zakaj bi sploh imeli spletno stran, če je nihče ne obišče? Zato morate čim prej poskrbeti, da bo stran uvrščena visoko med rezultati iskalnika. Kar pa se hitro izkaže za težavno nalogo.
Na pomoč: Google ignorira mojo spletno stran!
Na pomoč: Google ignorira mojo spletno stran!

Kot nova članica ekipe Domovanje.com sem se udeležila delavnice Kako do kupcev z Googlom?. Pridružila sem se skupini, kjer so se vsi srečevali z isto težavo: Google ignorira njihovo spletno stran.
Vodja delavnice Manca Korelc je predstavila dve možni rešitvi: optimizacijo in oglaševanje.

Optimizacija ali kako izboljšati pozicijo strani brezplačno

Naj vam povem čudovito novico: optimizacija je lahko brezplačna! Vse lahko naredimo sami, potrebujemo le malce časa, znanja in zdrave pameti.

Na delavnici smo se naučili, kaj lahko zelo enostavno in hitro spremenimo na strani in tako izboljšamo njeno pozicijo. In kar je najboljše: imeli smo dovolj časa, da smo najpomembnejše popravke, kot sta določitev ključnih besed in spremembe menijev, dopolnili že med samo delavnico! Za domačo nalogo pa smo dobili mnogo idej, kaj vse še lahko izboljšamo.
A sledil je hladen tuš: da bo naše delo vplivalo na boljšo pozicijo strani, lahko čakamo več mesecev …

Instant rešitev: oglaševanje na Googlu

Verjetno ne želite na prvo povpraševanje ali prodajo čakati tako dolgo? Do hitrejše izpostavljenosti nam pomaga oglaševanje na Googlu.

Če je optimizacija enostavna za razumevanje, smo pri oglaševanju hitro ugotovili, da bo to trši oreh. Najprej nam je Manca predstavila vmesnik AdWords. Ko smo ga prvič videli, se nam je kar malce zavrtelo: veliko podatkov, gumbov, zavihkov, pogledov. Po začetnem šoku je predavateljica postopoma predstavila, kako postavimo kampanjo. In počasi je vse postalo jasno.

Naslednji korak je bilo samostojno delo. Hitro smo ugotovili, da brez pomoči Mance ne gre. Skupaj smo tako izbrali ključne besede in napisali oglase. Končna kampanja ni bila popolna, a za začetek bi bilo.

Narediti sam ali poiskati pomoč strokovnjaka?

Delavnica je izredno zanimiva in uporabna. Ne glede na to, s čim se ukvarjate in kako se predstavljate na spletu, boste dobili mnogo koristnih informacij. Veliko stvari boste lahko izboljšali sami že tekom delavnice. Nekateri pa boste ugotovili, da je včasih lažje (in ceneje – tudi vaš čas stane!) poiskati pomoč strokovnjakov.

Pridružite se nam na naslednji delavnici in spoznajte, kako enostavno in učinkovito prepričati Google, da vašo spletno stran prikaže na prvi strani.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Domovanje.com
Za več informacij so vam na voljo pri Domovanje.com
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Domovanje.com? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več