Digitalizacija
10.06.2014 10:00

Deli z drugimi:

Share

Nova digitalna aplikacija svetuje pri izboru kopalk

Ravno v času, ko je žirija Diggita podelila zlato nagrado Lisci in digiGRALu za aplikacijo Lov na modrček, so jih z odličnim odzivom nagradili še uporabniki Poletnega stilista – nove poletne digitalne kampanje, v kateri obiskovalke izvedo, kako izgledati kot manekenka na plaži.
Digitalna aplikacija, ki pomaga pri izbiri kopalk
Digitalna aplikacija, ki pomaga pri izbiri kopalk

Digitalni Liscin stilist izbira idealne kopalke

V digiGRALu, ki so že stari mački za izdelavo aplikacij za stranke Lisce, so znova razvili zanimivega Lisca stilista za sezono 2014. Ta uporabnicam svetuje najboljši izbor Liscinih kopalk po meri njihovega tipa osebnosti, postave in ostalih kriterijev. Digitalni stilist to razbere na podlagi odgovorov do katerih uporabnico vodi prek zabavnih vprašanj. Zanimajo ga predvsem njen način življenja in njena pričakovanja glede modela kopalk. Ko Liscin stilist predlaga idealne kopalke za uporabnico, ji na koncu ponudi še sodelovanje v nagradni igri, v kateri se poteguje za privlačne nagrade.

Nakupovanje iz naslonjača v prijetnem poletnem vzdušju

Nov Liscin stilist za Lisco tako opravlja poslanstvo predstavitve nove kolekcije kopalk in seznanitve uporabnic z dodatno možnostjo nakupa kopalk – prek njihove spletne trgovine. Grafična podoba aplikacije uporabnicam pričara prijetne občutke, kot so morje, uživanje, trope, prosti čas in zabavo. Da bi povečali moč domišljije uporabnice, jo spremljajo gibljiva slika plaže v ozadju in skrbno izbrani glasbeni takti poletja.

Življenjski slog in fizične značilnosti ključne za izbor kopalk

Veliko poudarka je bilo na izboru sloga, ki mu ustreza določen tip kopalk. To so določili v sodelovanju z Lisco in se je izkazalo kot dobra določitev, saj je ključna za zadovoljstvo uporabnic in njihove potrditve pravilnosti izbire. Vprašanja o življenjskem stilu so tista, ki uporabnice razvrstijo v ključne ciljne skupine za posamezen slog kopalk, ne sama starost. Sicer so ciljna skupina, ki jo Liscin stilist nagovarja, ženske v starosti od 20 do 50 let. “Pomembno je, da se aplikacija ukvarja z uporabnico, njenimi posebnostmi (barva las, tip postave, kožni odtenek) in zahtevami, ki jih ima glede kopalk. Malo aplikacij se tako poglobi v žensko uporabnico, zato je aplikacija tudi tako uspešna,” poudarja Aljaž Podlogar iz digiGRALa.

Liscini stilisti svetujejo tudi po Balkanu in Evropi

Liscini stilisti pa niso na delu le v Sloveniji temveč tudi na Balkanu, v Nemčiji, Italiji, na Češkem ter v nekaterih drugih državah, kjer uporabnice nagovarjajo ponavadi v lokalnem jeziku. “Zelo smo zelo ponosni, da lahko naše delo cenijo tudi izven naših slovenskih meja,” je ponosen Aljaž Podlogar.

V prvem tednu presegli rezultate izpred 2 let

“Koncept aplikacije je bil prvič zasnovan že pred dvema letoma, ko smo lansirali Liscinega stilista 2012 in je med prvimi pri nas predstavljal prednosti izvedbe. Izziv je tokrat bil še večji, po eni strani znova navdušiti uporabnice, po drugi pa izstopati v poplavi podobnih rešitev, ki so jih posvojili tudi drugi oglaševalci. Aktivnost je še v teku, tako da moramo do končne analize še malo počakati. Smo pa že v prvih dveh tednih presegli rezultate izpred dveh let, tako da smo že zdaj več kot zadovoljni s trendom,” je dejal Aljaž Podlogar, ki že razmišlja o novem razvoju z usmeritvijo na spodnje perilo.

Za digitalno oglaševanje poskrbeli v iPROM-u

Spletna medijska Agencija iPROM je pripravila spletno medijsko strategijo in poskrbela za zakup zakup oglasnega prostora v digitalnih medijih v sedmih evropskih državah. S programsko opremo iPROM Cloud so v iPROM-u pri tej akciji poleg klasičnih vedenjskih vzorcev ciljnih skupin za čim boljši doseg vključili tudi podatke, pridobljene iz preteklih oglaševalskih akcij za Lisco, in jih uporabili za ciljano posredovanje oglasov v tokratni oglaševalski akciji. Ciljno skupino so dosegli s kombinacijo opaznih in visoko odzivnih prikaznih oglasov iPROM AdBreak(TM), kot podporo temu pa so uporabili še promocijske članke, klasične pasice in oglaševanje v družbenih medijih. S pravo izbiro oglasnih formatov in medijev so dosegli nadpovprečno opaznost in odzivnost, iPROM AdBreak je dosegel več kot 10-odstotno razmerje med prikazi in kliki.

Naročnik: Lisca

Predstavnica naročnika: Tamara Busar, Andreja Prejac

Produkcijska hiša: digiGRAL

Vodja projekta v agenciji: Maja Šest

Kreativni direktor: Gregor Graf

Tekstopisec: Žiga Špoljerič

Oblikovalka: Lili Geček

Developer: Matjaž Uršič

Spletna medijska agencija: iPROM

Vodja projekta v agenciji: Miloš Suša


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Rubikon GRAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več