Digitalizacija
26.11.2014 11:47

Deli z drugimi:

Share

Povečanje konverzije na spletu

Spletni nakupovalci imajo danes obsežne možnosti nakupa, kar je lahko dobra ali slaba stvar. Za njih je pozitivno dejstvo, da imajo več možnosti izbire, za spletne prodajalce pa to pomeni, da se morajo pripraviti na trd boj s konkurenco
Izdelava prodajno optimiziranih spletnih trgovin
Izdelava prodajno optimiziranih spletnih trgovin

Prav tako se morajo zavedati, da nakupovalci ne bodo navdušeni z dolgočasno spletno stranjo, še posebej če ni urejena ter uporabniku prijazna.

Da bi svojim uporabnikom omogočili izjemno doživetje ter jih prepričali za nakup, si preberite naslednjih nekaj nasvetov za povečanje optimizacije konverzije.

1. Postanite emotivni

Če si res želite zgrabiti pozornost vaših strank, boste morali ugoditi njihovim čustvom. Naučite se razmišljati o njihovih morebitnih težavah in vprašanjih ter kako lahko vaša izdelek ali storitev pomagata premagati to težavo, oziroma kakšno dodano vrednost imata za njihovo življenje.

2. Uporabite video posnetke

Video posnetki so že nekaj časa zelo vpliven trend, katerega čedalje več podjetij upošteva na svojih domačih straneh ali celo na podstraneh svojih izdelkov. Kratek in preprost video posnetek bo naredil veliko boljše delo, kot ga bo kadar koli naredilo 250 besed teksta.

3. Pošljite naknadno e-pošto

Danes ni nič nenavadnega, da spletni nakupovalci dodajo izdelke v svojo košarico in jih tik pred nakupom izbrišejo iz nje. Namesto da objokujete za njimi, uporabite njihove med postopkom ujete e-poštne naslove. Pošljite jim svojo ponudbo ter jih spodbudite, da dokončajo svoj nakup.

Za Magento spletne trgovine imamo dobre izkušnje z takoimenovanim “cart abandonment” modulom. kontaktirajte nas preko http://www.izdelavamagentotrgovine.si

4. Vpliv družbe in dobrega glasa

Izkoristite družbene dokaze, kot so pričevanja uporabnikov, članki v tisku in oglaševanje ljudi, ki so kupili vaš izdelek, na različne načine, npr. na Facebook-u.

5. Poenostavite izbiro

Če mislite, da več možnosti izbire osrečuje vaše uporabnike, se motite. Zapomnite si, manj je več. Ponovno ocenite vašo spletno stran ter ugotovite ali jo lahko še bolj poenostavite.

6. Eksperimentirajte z barvami

Obstaja veliko razlag, kako barve na strani vplivajo na konverzije. Ne spreminjajte barve samo zato, ker vam je nekdo tako rekel. Potrebno je testiranje, katera barva je v resnici prava barva za vaše podjetje in vašo blagovno znamko.

7. Napišite privlačno, a jedrnato besedilo

Danes običajno ne nadete veliko besedila na spletnih straneh. Največkrat se zgodi, da je besedilo kratko, privlačno in jedrnato. Naj bo takšno tudi vaše!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več