Digitalizacija
25.03.2014 18:35

Deli z drugimi:

Share

Prodajni lijak in konverzije na spletnem mestu

Razumevanje pojma “prodajni lijak” vašega spletnega mesta in njegovo načrtovano upravljanje je pogoj za dologoročno višanje konverzije na vašem spletnem mestu!
Prodajni lijak in konverzije na spletnem mestu
Prodajni lijak in konverzije na spletnem mestu

Primerno zasnovan in upravljan prodajni lijak spletnega mesta je edino zagotovilo, da se bodo obrestovale investicije v v pridobivanje prometa na vaše spletno mesto (SEO, oglaševanje, …).


“Prodajni lijak (spletnega mesta) predstavlja vse aktivnosti obiskovalca od trenutka, ko prvič ugotovi, da obstajate in obišče vaše spletno mesto, do takrat, ko postane vaša stranka.”


Osnovni pogoji za dobro definiran prodajni lijak (spletnega mesta), ki tudi dobro deluje in ustvarja promet, dobiček.

  • Poznavanje ciljnih skupin in njihovih potreb– Zelo pogosto opažamo, da je bilo pri načrtovanju spletnih mest premalo pozornosti in naporov namenjenih identifikaciji ciljnih skupin innjihovih potreb oz. da prodajni lijak ne sledijo različnim preferencam le-teh.
  • Natančno definirani cilji spletnega mesta– Cilji spletnega mesta so prepogosto napačno definirani in slabo izpostavljeni. Cilji spletnega mesta se lahko zelo razlikujejo in so odvisni od poslovnega modela spletnega mesta.

Cilji spletnega mesta so lahko npr.:

– informiranje o izdelkih in storitvah

– nakup izdelkov ali naročilo storitev

– vzpostavitev kontakta z obiskovalcem (prijava na obveščanje, pošiljanje povpraševanja, klic v podjetje, ipd.)

– ustvarjanje zaupanja v blagovno znamko ali podjetje

– podpora obstoječim partnerjem

– …

  • Uporabniška izkušnja– Dobra uporabniška izkušnja pomeni dobro realizacijo zastavljenih ciljev in vključuje številne vidike (pravilno arhitekturo, dobro navigacijo, ustrezno oblikovanje, kakovostna izvedba, dobro tehnično delovanje… ), ki zahtevajo premišljeno delovanje in zanesljive podizvajalce!
  • Stalno merjenje / analitika in optimizacija – Že s pravilno uporabo podatkov, ki jih dobite s pomočjo brezplačnega analitičnega orodja Googe Analytics, lahko veliko prispevate k optimizaciji prodajnega lijaka. Za še boljše rezultate se poslužujte naprednejših analitičnih pristopov in orodij.

“Prodajni lijak” bi morala definirati in upravljati vsaka organizacija, ki deluje na spletu. Lahko je organizacija prodajno usmerjena ali pa zasleduje samo specifične komunikacijske cilje. Glavni namen dobro optimiziranega prodajnega lijaka je namreč, da v bodočem kupcu ali partnerju ustvari interes in zaupanje ter ga spodbudi k “akciji”. Kakšna je ta “akcija” je odvisno od poslovnih ciljev, ki si jih je potrebno zastaviti na samem začetku.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več