Digitalizacija
13.06.2014 09:35

Deli z drugimi:

Share

Responsive izdelava spletne strani – bodite v koraku s časom!

Svet sodobne tehnologije je izjemno napredoval. Iz dneva v dan se srečujemo z različnimi tehnološkimi napravami, preko katerih lahko preprosto dostopamo do svetovnega spleta.
Responsive izdelava spletne strani – bodite v koraku s časom!
Responsive izdelava spletne strani – bodite v koraku s časom!

Dandanes so močno razširjeni osebni računalniki, veliki monitorji, tablični računalniki ter različne velikosti pametnih telefonov. Običajno pa so se v preteklosti izdelovale spletne strani v fiksni velikosti, ki je bila narejena praktično za katerokoli resolucijo zaslona. Danes vemo, da je potrebno iti v korak s časom, kar pomeni, da je potrebno izdelovati napredne spletne strani.

Kaj je responsive izdelava spletne strani?

Gotovo ste v bližnji preteklosti večkrat slišali za responsive oziroma po slovensko odzivne spletne strani. To pomeni, da je spletna stran oblikovana ter izdelana tako, da se prilagaja različnim resolucijam ekranov. Responsive spletna stran je prilagojena tako za navadne računalnike, kot tudi za tablične računalnike ter mobilne telefone. Izdelava spletne strani, ki je prilagojena različnim resolucijam ekranov, je izjemno pomembna. Trendu je potrebno slediti tudi na področju spleta in responsive izdelava spletne strani je skorajda nujno potrebna za maksimalno zadovoljitev obiskovalca.

Responsive izdelava spletne strani pomeni, da se spletna stran prilagaja mediju, na kateremu se nahaja. Sam izraz je izumil Ethan Marcotte, ki je poudaril, da je izdelava spletne strani zahtevno delo, vendar pa na koncu izgleda kot nekakšna umetnina. Z odzivno spletno stranjo zagotovo lastnik pokaže veliko mero napredovanja ter usmerjenost v prihodnost.

Izdelava spletne strani za obiskovalca

Vsak, ki se odloči, da bo naročil izdelavo spletne strani, naredi to zato, ker se želi kar najbolje predstaviti tudi na spletu. Uporabniki svetovnega spletna namreč lahko brez težav dostopajo do vaše spletne strani 24 ur na dan, 7 dni v tednu. To pomeni, da mora biti izdelava spletne strani usmerjena v samega obiskovalca. Zakaj? Zavedati se je potrebno, da se obiskovalec v roku treh sekund odloči, ali bo še naprej brskal po spletni strani ali jo bo enostavno zapustil. To pomeni, da je v prvi vrsti potrebno pritegniti obiskovalca s samim grafičnim oblikovanjem spletne strani. Kasneje je dobro vedeti, da mora biti vsaka povezava in funkcija na spletni strani delujoča. V zadnji fazi pa je gotovo pomembno samo besedilo na spletni strani, ki pritegne obiskovalca. Torej, če nekako povzamemo vse to, je ključnega pomena, da je spletna stran izdelana za obiskovalca.

Izdelava spletne strani na odziven način

Že navadna izdelava spletne strani zahteva veliko mero različnega znanja. Izdelati odzivno spletno stran pa je ponovno še ena stvar več, ki jo moramo obvladati. Ne le, da moramo dobro poznati samo sestavo spletne strani, marveč moramo vedeti, kako se bo odzvala na različnih resolucijah ekranov. Poleg vsega mora biti spletna stran izdelana tako, da je iskalnikom prijazna. To nikakor ni lahek postopek in zahteva celo vrsto spletnih strokovnjakov.

Izdelava spletne strani na odziven način je postopek, ki mora biti izpeljan natančno. Testiranje spletne strani je ključnega pomena za to, da bo delovala kar se da popolno. Vsekakor pa je nekaj jasno – strokovnjaki, ki obvladajo responsive web design so gotovo izjemno cenjeni ter iskani. Izdelava spletne strani, ki je usmerjena v prihodnost in prilagojena različnim napravam, je zagotovo prava storitev za vas!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več