Digitalizacija
14.09.2012 09:34
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sedem razširitev za Chrome za večjo učinkovitost marketinga

PanicButton
PanicButton

Google Chrome je maja letos postal vodilni spletni brskalnik. Ta je namreč pometel še z Internet Explorerjem. Danes Google Chrome uporablja 34,2-odstotkov uporabnikov, Internet Explorer 32,4-odstotkov in Mozillo Firefox le še 22,6-odstotkov uporabnikov. Visoko priljubljenost Gogolovega spletnega brskalnika gre nedvomno pripisati njegovi hitrosti, varnosti in izpopolnjeni naslovni vrstici.

Piko na i brskalniku Google Chrome seveda dajejo razširitve (extensions). Tu gre za majhna programska orodja, ki lahko uporabnost brskalnika izboljšajo v trenutku. Zanj je trenutno na voljo več kot 50-tisoč raznovrstnih razširitev. Te so na voljo brezplačno na spletnem naslovu http://goo.gl/gZGqt. Med njimi je tudi nekaj zelo uporabnih orodij, ki bodo v trenutku povečela učinkovitost marketinga. V nadaljevanju vam jih bomo predstavili sedem. Te so bile s strani uporabnikov ocenjene kot zdaleč najboljše in najbolj učinkovite.


1. BananaTag

Programska razširitev BananaTag (http://goo.gl/eV8pv) omogoča sledenje vsem elektronskim sporočilom, ki jih pošljete. Ta vam posreduje informacije o tem, kdaj so prejemniki e-sporočilo dejansko odprli. Za to zadošča le, da v programski razširitvi vključimo funkcionalnost »track and send«. Takoj ko bo naslovnik odprl elektronsko pošto, bomo s strani razširitve prejeli e-sporočilo. Ta posreduje še informacije o tem, ali so uporabniki kliknili na povezave v e-sporočilu, koliko krat so si ga ogledali in še mnogo več. Na voljo so celo priročna orodja za izdelavo statistike. Razširitev BananaTag lahko dnevno brezplačno uporabljamo za do pet e-sporočil. V zameno za plačilo preračunanih 3,8 evra bomo lahko dnevno sledili do stotim e-sporočilom.


2. Rapportive

Rapportive (http://goo.gl/fmcSG) je ekstremno uporabno orodje za tiste, ki so zaposleni v prodaji, razvoju, službi za odnose z javnostmi in drugim, katerih delo vključuje iskanje novih strank. Ko v elektronski poštni predal Gmail vpišemo naslovnikov e-poštni naslov, programska oprema Rapportive namreč poskrbi, da uporabnika poišče na družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook in Twitter. V namenskem oknu se prikažejo fotografije, zgodovina dela, zadnji twetti, zadnjih nekaj poslanih e-sporočil in vrsta drugih uporabnih informacij.


3. Boomerang

Razširitev Boomerang (http://goo.gl/jJgtm) omogoča zakasnitev pošiljanja elektronskih sporočil v Gmailu. Tu lahko nastavimo tako datum kot čas pošiljanja e-sporočil. Ta uporabnikom celo omogoča, da uporabijo osnutke sporočil, ko ti niso dosegljivi. Razširitev Boomerang je dejansko kot nalašč za tiste, ki so odgovorni za veliko število uporabnikov oziroma strank. Uporabno orodje omogoča še sledenje e-sporočilom in celo shranjevanje opomnikov. Edini pogoj za to je, da pri tem uporabljamo elektronski poštni predal Gmail.

4. Chrome to Mobile

Chrome to Mobile (http://goo.gl/CwJ5M) omogoča pošiljanje spletnih strani iz vašega računalnika na spletni brskalnik Chrome, ki je nameščen na mobilnih napravah, kot sta pameten mobilni telefon in tablični računalnik. Razširitev Chrome to Mobile predstavlja enega izmed najlažjih načinov prenosa informacij iz vašega osebnega ali prenosnega računalnika na zaslon mobilne naprave.


5. Explain and Send Screenshots

Če se pri delu neprestano srečujete z marketingom preko elektronskih sporočil, da razširitev Explain and Send Screenshots (http://goo.gl/uhUVq) prava rešitev za vas. Ta namreč omogoča zajem zaslonske slike in označitev pomembnih stvari s tekstom, barvami in drugimi »pisarniškimi« pripomočki. Končno delo lahko shranimo kot sliko ali jo objavimo v računalništvo v oblaku. V tem primeru pridobimo povezavo, ki jo lahko delimo s sodelavci.

6. PanicButton

Razširitev PanicButton (http://goo.gl/saoRH) je pisana na kožo tistim uporabnikom, ki pri delu uporabljajo na desetine zavihkov (na primer YouTube, Facebook, Monster, LinkedIn, Twitter in drugi). S pritiskom na gumb PanicButton se bodo vsi zavihki nemudoma skrili. S tem se bo preglednost brskalnika znatno izboljšala. Ob ponovnem kliku na gumb, bodo vsi prej skriti zavihki ponovno postali vidni.

7. Email This Page

Ko boste v spletni brskalnik Google Chrome dodali razširitev Email This Page (http://goo.gl/3ar1d) boste pridobili možnost hitrega deljenja priljubljenih spletnih strani s sodelavci in prijatelji. S klikom na namenski gumb se bo namreč samodejno odprl elektronski poštni predal Gmail s predpripravljenim elektronskim sporočilom. Ta samodejno doda zadevo in pripne povezavo do spletne strani.

Nameščanje razširitev v Google Chrome

Najprej obiščite trgovino na naslovu http://goo.gl/gZGqt. Odprete jo lahko tudi s klikom na razdelku »Programi« na strani »Nov zavihek« in poiščite razširitev, ki jo želite namestiti. Nato na strani s podrobnostmi razširitve kliknite Dodaj v Google Chrome. Tu se vam bo pojavilo pogovorno okno, ki vas bo opozorilo, do katerih podatkov bo razširitev lahko dostopala. Kliknite Namesti v pogovornem oknu, da dovolite razširitvi dostop do opisanih podatkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več