Digitalizacija
23.04.2014 12:10

Deli z drugimi:

Share

SMS sporočila olajšajo poslovanje

SMS sporočila lahko pomagajo tudi olajšati poslovanje in izboljšati kvaliteto storitev, ki jo neko podjetje ponuja.
SMSapi.si - preprosto pošiljanje SMS obvestil
SMSapi.si - preprosto pošiljanje SMS obvestil

Poglejmo si 2 konkretna primera, kako lahko z uporabo SMS pridobimo.

1.) Obveščanje o napakah na sistemih

V času povečanja odvisnosti od različnih spletnih sistemov in servisov, je zelo pomembna zanesljivost le-teh. Dobra podpora in hitro reševanje napak je cilj vsakega skrbnika sistemov, saj se s tem skrajšajo izpadi delovanja storitev in posledično nejevolja uporabnikov.

Konkreten primer je lahko podjetje, ki se ukvarja z gostovanjem spletnih strani. Taka podjetja morajo imeti na razpolago visokodostopne in razpoložljive sisteme, ker so deležni velikega števila zahtevkov po prikazih spletnih strani in ostalih storitev (email, FTP, itd…). Administratorji takih sistemov morajo čimhitreje izvedeti, če pride na katerem servisu do izpada storitev, da lahko čimhitreje ukrepajo, odpravijo napako in skrajšajo čas izpada.

Taka obvestila so najbolj hitra in preprosta z uporabo SMS obveščanja. SMS obveščanje je v primerjavi z emailom hitrejše, bolj direktno in bolj enostavno. SMS se pošlje že z enim preprostim klicem URL naslova in je dostavljen v minuti. S tem si zmanjšate delo na podpori uporabnikom, odgovarjanje na telefonske klice in emaile. Nivo storitve in zanesljivost se dvigne.

Prav tako lahko z SMSom obvestite vaše stranke, da je prišlo do krajšega izpada, in se trudite odpraviti napako. Uporabnikom s tem pokažete, kako so cenjeni.

2.) Obvestila pred iztekom naročnin/paketov/domen

V porastu so tudi različne naročnine za uporabo določenih storitev, bodisi na letnem ali mesečnem nivoju. Primer je recimo zakup domene. Z avtomatiziranimi email sporočili se ne da doseči takega efekta kot z SMS opomniki, ker lahko emaili velikokrat zaidejo v mapo z neželeno pošto. V takem primeru je potrebno večkratno opominjanje, da se neka domena ali paket podaljša.

Področij uporabe za SMS sporočila je res veliko. Vabljeni k preizkusu sistema SMSapi.si, kjer vam bomo ob registraciji podarili 10 brezplačnih SMS-ov, da se lahko prepričate o kvalitetni in enostavni storitvi. Omogočeno je tudi pošiljanje s prikaznim imenom, torej se prikaže nek naziv namesto številke.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več