Digitalizacija
14.05.2014 12:44

Deli z drugimi:

Share

Video poveča obisk spletne strani

Spletni obrazložitveni videi so po celem svetu nov trend za doseganje dobrih rezultatov v spletnem marketingu. Velika in mala podjetja množično uporabljajo spletne videe za predstavitev njihovih izdelkov in storitev.
Obrazložitveni video je učinkovito marketinško orodje na spletu.
Obrazložitveni video je učinkovito marketinško orodje na spletu.

Pravijo, da si ljudje zapomnimo 10% tistega, kar slišimo, 20% tistega kar vidimo in kar 80% tistega, kar vidimo in slišimo hkrati. Obrazložitveni video nam omogoča prav to.

Danes se vse pogosteje pojavljajo spletne strani z vključenimi video vsebinami. Tako velika kot tudi srednja in mala mikro podjetja uporabljajo integrirane obrazložitvene videe na njihovi spletni strani, s akterimi pojasnijo svoj posel. V času, ko je spletni video v velikem porastu, postajajo nepogrešljivi del vsake marketinške strategije.

Še posebej radi jih koristijo startup podjetja, ki razvijajo nove tehnološke produkte in storitve, ki jih je težko opisati samo z besedami. Obrazložitveni video jim omogoča, da pojasnijo bodočim investitorjem in kupcem, kako deluje in kakšne prednosti omogoča njihov izdeleka ali storitev.

Kaj je obrazložitveni video?

Stranke ne želijo več navigirati po spletnih stranek in brati dolge opise produktov in njihove značilnosti. Želijo le vedeti kako vaš produkt deluje in zakaj naj bi ga kupili od vas. Namesto dolgih opisov se lahko vsa ta vsebina združi v obrazložitveni video, ki je kratek, zabaven in zelo učinkovit.

Takšen animiran video omogoča obiskovalcem spletnih strani, da v minuti ali dveh dobi vse potrebne informacije o izdelku ali storitvi ter s tem postane bolj zaupljiv in prepričan v nakup. Po raziskavah in statistikaj je verjetnost, da bo obiskovalec spletne strani z obrazložitvenim videom kupil izdelek 85% večja kakor, če tega videa ne bi bilo.

Vrste obrazložitvenih videov

Obrazložitveni video je lahko posneti ali animiran. Danes bomo govorili o animiranih, ki so vedno bolj uporabljeni saj so cenejši in ne preveč zahtevni za izdelavo. Prav tako lahko v animiranem obrazložitvenem videu predstavite izdelek ali storitev, ki še ni na trgu v fizični obliki ali pa je zelo zahtevna in se lahko najlažje predstavi z animacijo.

Na primer, Dropbox je odlično predstavil svojo storitev poenotenega hranjenja podatkov z obrazložitvenim videom, ki je bil najboljši način, da obrazloži kako deluje njihova storitev. Video si lahko pogledate tukaj (https://www.youtube.com/watch?v=w4eTR7tci6A)

Kako deluje?

Obrazložitveni video vspodbudi gledalčeve možgane z avdio in vizualnimi sporočili. Določene besede v govoru pripovedovalca vspodbudijo njegovo pozornost. Istočasno pa se v videu uporabijo pripadajoče slike in risbe, ki podkrepijo govor in mu vizualno predstavijo delovanje in koristi izdelka ali storitve. Tako gledalec prejme govorno in vizualno ravno pravo mero informacij, ki ga angažirajo k izvedbi določene akcije na spletni strani.

Če samo pogledamo, kako Google, Facebook in DropBox spretno uporabljajo obrazložitvene videe vidimo, da so to glavni način predstavljanja njihovih novih storitev, ki jih lansirajo na trg.

Še posebej je to postalo aktualno, odkar je Google kupil YouTube, saj Google iskalnik zelo preferira video vsebine na spletnih straneh za doseganje višjih pozicij pri iskanju. Sam Google pravi, da je z Video SEO optimizacijo 53 krat večja verjetnost, da bo vaša spletna stran pristala na prvi strani Google iskalnika, kot pa, če bi uporabili klasično SEO optimizacijo.

Prednosti

Tovrstni videi so zelo dobrodošlo orodje za vspostavitev kredibilnosti in prepoznavnosti vaše blagovne znamke. So zelo viralni na družabnih omrežjih in pomagajo pri SEO optimizaciji, saj vam dvignejo pozicije v iskalnikih. Kar je pa najpomembnejše, dvignejo konverzijo na vaši spletni strani in s tem povečajo prodajo.

V kolikor še niste začeli uporabljati video marketing, zamujate veliko priložnost na trgu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AHA!Moment Jernej Trošt s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri AHA!Moment Jernej Trošt s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AHA!Moment Jernej Trošt s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več