Digitalizacija
13.08.2013 11:14

Deli z drugimi:

Share

Zakaj objaviti cene na spletni strani?

Eno izmed bolj perečih vprašanj, glede vsebine na spletnih straneh, za vsakega podjetnika je zagotovo vprašanje objave cene izdelkov ali storitev.
Zakaj objaviti cene na spletni strani?
Zakaj objaviti cene na spletni strani?

Večina podjetji se še zmeraj odloči, da cen na spletnih straneh ne objavi. Je že res, da je za nekatere panoge objava cene skoraj neizogibna, ampak ali je v praksi res tako? (http://blog.spletnik.si/wp-content/uploads/2013/07/cena-na-spletni-strani.jpg)Iskreno napisano, se moramo prav potruditi, da najdemo spletno stran, ki ima naveden cenik (spletne trgovine so pri temu logična izjema). Zanimivo, če pomislimo, da je cena zagotovo eden od pomembnejših dejavnikov, če ne celo najpomembnejši, v nakupovalnem ciklu. Včasih dobimo občutek, da predstavlja odločitev za objavo cene na spletnih straneh eno izmed bolj kontroverznih vprašanj s katerim se soočajo podjetja. Menimo, da je to velika napaka. Cena izdelka ali storitve je podatek, ki ga želijo izvedeti vsi potencialni kupci, v hipu.

Zakaj se podjetja ne odločajo za objavo cen na spletnih straneh? Ker to ne počne konkurenca? Ker se bojijo, da bo konkurenca cene opazila? Izgovorov se takoj nabere veliko.

Kupec nagonsko išče ceno med vsako odločitvijo za nakup in če ta ni na spletni strani, izpadete iz “cenovnega” dialoga. Če se bojite učinka, ki ga ima na kupca višja cena, lahko to ublažite tako, da vaš izdelek podkrepite s pričevanji zadovljnih kupcev in na ta način upravičite vrednost vašega izdelka. Takšna strategija je zagotovo učinkovita. Nekateri kupci že v osnovi razmišljajo, da je nizka cena pogojena z slabšim izdelkom in da ima dražji izdelek višjo uporabno vrednost. Lahko bi šli še korak dlje in ob bok vašega cenika postavili cene konkurence za primerjavo. Izpostavitev tiste lastnosti, ki jih ponuja vaš produkt, konkurenčni pa ne.

Na tej točki se pojavi tudi izvrstna priložnost za optimizacijo, če pomislite, da malo podjetji objavi dejanske cene. Za to da boste lahko visoko pozicionirani za ključno frazo “cena čokoladnih kolačkov”, boste porabili manj truda in sredstev, ker vaša konkurenca ne razkriva cene čokoladnih kolčakov. Iskalni pojmi, ki imajo manj konkurence v iskalniku so tisti na katere morate ciljati v času, ko se takorekoč vsako podjetje preriva za čimvišjo umestitev na brskalnikih.

Razkritje cene na spletni strani naj postane vaša konkurenčna prednost. Zagotovo se vam bo obrestovalo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več