Računalništvo, telefonija
08.04.2015 16:15

Deli z drugimi:

Share

04. DIGGIT: Znani so tuji govorci, ki bodo začinili vse štiri programske sklope

Gerhard Guenther, Digitalsunray Media, Pawel Kolenda, IAB Poljska, Scott Thwaites, Twitter,  Kevin Dent, strateški svetovalec na področju video iger John Bain oz. TotalBiscuit.
Gerhard Guenther, Digitalsunray Media, Pawel Kolenda, IAB Poljska, Scott Thwaites, Twitter, Kevin Dent, strateški svetovalec na področju video iger John Bain oz. TotalBiscuit.

04. Slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah DIGGIT, ki bo 4. junija v ljubljanskem GH Union, bo gostila številne govorce, strokovnjake in praktike na svojem področju. Pawel Kolenda, Scott Thwaites, Gerhard Guenther, John Bain in Kevin Dent so tuji govorci, ki bodo začinili vse štiri programske sklope.

Na sprehod po digitalnem trgu nas bo peljal Pawel Kolenda, direktor raziskav v poljskem Uradu za interaktivno oglaševanje (IAB Poljska), ki je svojo tržno raziskovalno pot začel pred več kot 20 leti. Kolenda je strokovnjak na področju kvantitativnih raziskav, oglaševalske učinkovitosti in vedenja potrošnikov. Vodi delovno skupino za raziskave (»Research Working Group«), ki združuje vrhunske strokovnjake različnih panog. Njihov cilj je s poglobljenimi analizami poiskati rešitve za poslovne izzive in oblikovati nove poslovne platforme. Kolenda je med drugim tudi podpredsednik raziskovalnega odbora pri evropskem IAB, avtor številnih publikacij in govornik na digitalnih konferencah. Na Diggit-u bo predstavil rezultate mednarodne raziskave Evropskega urada za interaktivno oglaševanje (IAB Europe), udeleženci pa bodo izvedeli tudi, kakšne so slovenske investicije v digitalno oglaševanje v primerjavi z ostalimi evropskimi državami.

»Preprosto ne smete zamuditi okrogle mize, kjer bomo s sogovorniki s področja digitalnega marketinga, z vodji trženja in ustvarjalci digitalnih rešitev, skozi prizmo Gartnerjevega digitalno-marketinškega tranzitnega zemljevida, ki nazorno prikazuje digitalni ekosistem, razkrili, kako je digital spremenil poslovanje in poslovne procese v podjetjih, katera digitalna orodja in kanale uporabljajo najuspešnejši in kam morajo podjetja vlagati,« dodaja član programskega sveta Sašo Dimitrievski, partner agencij Pristop in Renderspace.

Scott Thwaites je pri Twitterju odgovoren za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Jedro njegovih izkušenj in interesov, ki jih je razvijal zadnjih trinajst let, temelji na digitalnem oglaševanju, izvajanju poslovnih operacij za izgradnjo trdnih temeljev pri poslovni učinkovitosti in osmišljanju napredne spletne tehnologije. Thwaites bo v drugem programskem sklopu Integracija digitala v poslovanje razložil, kako družbeno omrežje Twitter učinkovito uporabiti kot prodajno orodje in kot kanal za komuniciranje med podjetji in njihovimi potrošniki. Kako digitalizirati podjetje, da bo bolj konkurenčno na trgu, kakšni so novi pristopi v poslovanju in poslovnih procesih, ki jih prinaša nov način razmišljanja.

Da je prihodnost digitalne ustvarjalnosti zelo mobilna in kako lahko kreativnost privede do povečane prodaje bo povedal Gerhard Guenther, soustanovitelj in izvršni direktor agencije Digitalsunray Media, specializirane na področju tehnoloških inovacij. Guenther ima mednarodne izkušnje na področju digitalnega marketinga in svetovanja ter se pri svojem delu osredotoča na širši vidik ustvarjanja vsebin za potrošnika. Svojo pozornost usmerja v oblikovanje, razvijanje in programiranje spletnih, mobilnih, domorodnih (»native«) in pametnih televizijskih aplikacij ter mobilnih iger standarda HTML5 za številne platforme. Guenther v Digitalsunray združuje strokovno znanje tako na strateškem kot operativnem nivoju, saj ustvarja digitalne koncepte za kreativne marketinške kampanje in tehnične programske rešitve.

Britanec John Bain oziroma TotalBiscuit bo zagotovo premamil s številnimi uspešnimi zgodbami v industriji video iger. Bain velja za najboljšega kritika in komentatorja video iger, kot na primer StarCraft 2 and PlanetSide 2. Na svojem YouTube kanalu je privabil že več kot 2 milijona sledilcev. Po podatkih najbolj brane neodvisne spletne strani v Evropi Eurogamer, je Bain največ sledilcev pridobil s komentiranjem neodvisnih video iger (»independent video games«) in analizami novic s tega področja. Z Bainom se bo pogovarjal Kevin Dent, ki ima dvajsetletne izkušnje v mobilni industriji, od tega se štirinajst let ukvarja z mobilnimi igrami (»mobile gaming industry«) in velja za veterana na tem področju. Danes je Dent strateški svetovalec na področju video iger in sodeluje s partnerji kot so Google, Apple, Microsoft, ARM, Intel, Razer, Elgato, Koch Media in Amazon. V okviru svojega predavanja se bo dotaknil ekonomije mobilnih aplikacij v Združenih državah Amerike, še posebej pa njihovega položaja znotraj poslovnih ekosistemov. Izpostavil bo tako imenovane dinamične aplikacije, ki pomenijo dodano vrednost tako za ustvarjalca kot uporabnika, saj zagotavljajo prihodke in ustvarjajo organsko zvestobo.

»V marketingu velikokrat pozabljamo, da digitalne igre zajemajo širok spekter ciljnih skupin, med njimi so tudi t.i. digitalni domorodni (»native«) najstniki med 10 in 14 letom, ki bodo že jutri največji porabniki v marsikateri panogi. Prav zato se nam bodo tudi ti bodoči potrošniki pridružili na Diggitu, kjer jim bomo dali priložnost srečati se z njihovim najboljšim »gaming youtubarjem«,« dodaja Dimitrievski.

4. DIGGIT bo gotovo prepričal z odličnimi vsebinami. Darko Butina, SASH reporting in BUDS svetovanje, Sašo Dimitrievski, Pristop in Renderspace, Ranko Jelača, strokovnjak za razvoj in implementacijo inovativnih strategij, Mitja Jereb, TSmedia, in Jasna Suhadolc, Virtua PR, so tisti, ki jim po dogodku lahko sežete v roko za programski presežek!

P.s. Še vedno so odprte hitre prijave za osebno udeležbo, in sicer do 5. maja.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več