Računalništvo, telefonija
20.06.2017 10:45

Deli z drugimi:

Share

10 najboljših iger sejma E3

Super Mario Odyssey
Super Mario Odyssey

Največji sejem računalniških iger Electronic Entertainment Expo oz. E3 je za nami, vendar se prah še ni povsem polegel. Vsako leto se po tem, ko je sejma konec začnejo delati analize, širiti govorice in špekulacije o tem, kam bo nesla pot industrijo videoiger. Skoraj 70.000 navdušencev nad videoigrami je v treh dneh preplavilo konvencijski center v Los Angelesu, kjer se vsako leto predstavijo največji akterji industrije videoiger. Kljub temu, da letošnji E3 2017 ni bila tako udaren kot lanski, je javnost spoznala nekaj novih iger, ki zaobjemajo vse konzole in sisteme sveta. Kako iz te nepregledne množice izbrati najboljše? S tem vprašanjem se ukvarjajo analitiki in vedno znova naletijo na kritike, ki seveda dvomijo v raznorazne sezname in lestvice. Spletni portal Yahoo Tech je izbral 10 videoiger, ki spadajo med tiste najbolj vroče, ki jih igralci vseh starosti nestrpno pričakujejo, poleg teh pa bi zagotov še lahko našli nekaj kandidatov na seznamu.

1. Super Mario Odyssey (konzola: Switch, datum izida: 27. 10. 2017)

Glede na demo verzijo, ki je bila predstavljena na sejmu E3, bo igra Super Mario Odyssey velik “boom” na tržišču. Nintento je poskrbel za očarljiv svet znotraj katerega se skriva nekaj skrivnosti, prav tako pa je posodobljen sam Mario, namreč premore nekaj neverjetnih novih gibov/potez, ki mu pomagajo pri premagovanju ovir. Razkrijemo vam lahko, da igra pomembno vlogo v igri Super Mario Odyssey njegova tradicionalna kapa, ki jo uporablja kot orožje. Po napovedih analitikov, je 27. oktober dan, ko bodo na svoj račun prišli vsi imetniki konzole Switch.

2. Beyond Good and Evil 2 (konzola: še ni znano, datum izida: še ni znan)

Ne vidimo ravno pogosto, da se izkušeni razvijalec iger razjoče pred milijoni gledalcev po celem svetu kajne? Michel Ancel, Ubisoftov razvijalcev iger, je doživel ravno to. Po tem, ko je navzočim predstavil novo izdajo igre Beyond Good and Evil, enostavno ni mogel skriti čustev. Ubisoftov podvig z novo igro je milo rečeno ambiciozen in izkušnje s tovrstnimi igrami kažejo, da na koncu ne govorimo o uspehih. Obstajajo tudi veliki dvomi o tem, ali bomo igro sploh lahko igrali v tem ali naslednjem letu. Kakorkoli že, E3 je zgodba o prihodnosti, inovacijah in tveganju. Beyond Good and Evil 2 zadosti vsem izpostavljanim pogojem in zagotovo spada med najbolj zanimive projekte sejma E3.

3. Middle-earth: Shadow of War (konzola: računalnik, Xbox One, PS4; datum izida: 10. 10. 2017)

Kako je sploh možno izboljšati eno najboljših “open-world” iger kdajkoli ustvarjenih? Tako, da jo narediš še večjo, logično kajne? Kljub temu je govoriti o tem, da je Shadow of War “večja” od Shadow of Mordor iz leta 2014 enako kot da bi govorili, da je slon večji od psa. Shadow of War bo po vseh napovedih izjemna igra in vsekakor več kot odličen naslednik igre Shadow of Mordor.

4. Spider-Man (konzola: PS4, datum izida: leto 2018)

Človek pajek je doživel kar nekaj poizkusov uporabe v videoigrah, vendar se nekako zdi, da ni doživel nekega pretiranega aplavza s strani javnosti. Prihajajoči Spider-Man, ki nastaja pod okriljem Sonyja in razvijalca Insomniac-a, bi znal stvari postaviti na glavo. Mnogi ga že primerjajo z igrami Batman: Arkham, saj naj bi Spider-Man temeljil na podobnem borilnem sistemu, poleg tega pa ponuja čudovito vizualno uporabniško izkušnjo. Nova izdaja igre bi lahko navdušila tudi zato, ker ponuja igralcu več svobode med samim igranjem.

5. Echo Arena (konzola: Oculus Rift, datum izida: 20. 7. 2017)

E3 2017 ni ravno blestel, ko je govora o VR tehnologiji, vendar smo vseeno spoznali nov projekt, ki v celoti zaobjame bistvo tehnologije virtualne resničnosti. Echo Arena je najboljši približek temu, kar dobimo v scenah znanstvenfantastične klasike Ender’s Game. Dve ekipi po 5 članov lebdita v areni in skušata z žogo zadeti gol. Zahvaljujoč se Oculus Touch tehnologiji in glasovni podpori, se resnično zdi, da si z drugimi igralci delimo prostor.

6. Sea of Thieves (konzola: Xbox One, datum izida: leto 2018)

Gre za presenetljivo komplicirano igro, kjer skupaj s prijatelji postanete pravi pirati. Igro lahko igra do 4 igralcev, je pa kompleksno predvsem kombiniranje jadranja z ladjo, iskanja zakladov in premagovanje nasprotnikov. Obiskovalci so Sea of Thieves označili kot eno najbolj privlačnih iger sejma E3. Najverjetneje gre zahvala za to pisanim in dinamičnim likom, ki v tej igri zares dobro funkcionirajo.

7. Star Wars Battlefront II (konzola: računalnik, Xbox One, PS4, datum izida: 17. 11. 2017)

Vrača se Star Wars: Battlefront II, ki naj bi skušala popraviti stvari iz leta 2015. Ste se kdaj vprašali kdo bi zmagal v dvoboju med Lukom in Darth Maulom? V tej igri boste ta odgovor dobili. Prihajajo nova orožja in okolja, hkrati pa bo igra tako za posameznike, kot kakšen večer v družbi prijateljev, kjer se boste lahko preizkusili v laserskem mečevanju.

8. Wolfenstein II: The New Colossus (konzola: računalnik, Xbox One, PS4; datum izida: 27. 10. 2017)

Igra, ki je postavila prvoosebne streljačine na zemljevid videoiger, je leta 2014 dobila izjemno prenovo, ki sliši na ime Wolfenstein: The New Order. Ta je bila polna krvavih bitk, ki pa so bile šele začetek, namreč razvijalec Machine Games napoveduje igro, kakršne svet še ni videl. The New Colossus nadaljuje zgodbo heroja BJ Blazkowicz-a, ki skuša preživeti v svetu prihodnosti, kateremu vladajo okrutni diktatorji. Še dobro, da je najbolj vzdržljiv človek sveta.

9. Anthem (konzola: računalnik, Xbox One, PS4; datum izida: leto 2018)

Od igre Baldur’s Gate do Mass Effect-a, je razvijalec Bioware dobro poznan po svojih enormnih, izjemno natačno ustvarjenih igrah. Naslednje poglavje, ki ga pripravlja Bioware, je znanstvenofantasično okolje polno spopadov in streljanja.

10. Far Cry 5 (konzola: računalnik, Xbox One, PS4; datum izida: 27. 2. 2018)4

Zagotovo se še spomnite džungle (Far Cry in Far Cry 3), savane (Far Cry 2) in Himalaje (Far Cry 4), kjer ste iskali antagonista igre kajne? V novi zdaji Far Cry 5 se selimo v Združene države Amerike, kjer nas tokrat čaka prav poseben verski izziv.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več