Računalništvo, telefonija
17.08.2017 11:31
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije, ki vas naučijo nekaj novega

..Če želite biti konkurenčni v današnjem neizprosnem in tekmovalnem svetu, se morate ves čas učiti novih stvari in dopolnjevati svoje obstoječe znanje. Pri tem vam lahko pomagajo tudi mobilne aplikacije..
Amazon Kindle
Amazon Kindle

Verjetno se bomo vsi strinjali s tem, da je izobraževanje ključ do dostojnega dela in uspeha. Zaradi hitrega tempa življenja žal izobraževalnemu procesu namenjamo vse manj časa, kar pa nas na dolgi rok lahko precej stane, saj bomo na trgu dela vse manj konkurenčni. Zaradi tega se moramo čim pogosteje izobraževati, pri tem pa so nam lahko v veliko pomoč tudi mobilne izobraževalne aplikacije.

Določene aplikacije so namenjene srednješolcem, spet druge študentom in odraslim, izbira najboljših pa je v vsakem primeru težka. Zaradi tega smo za vas pripravili seznam desetih najboljših mobilnih aplikacij, ki bodo zagotovo aktivirale vaše sive celice in vam pomagale do želenih informacij. Na ta način se boste lahko izobraževali tudi ko boste na avtobusu, vlaku, letalu, delovnem mestu in še marsikje drugje.


Čeprav je izbor namenjen predvsem pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android, je kar nekaj izmed spodaj navedenih aplikacij na voljo tudi za Applove mobilne naprave.


Amazon Kindle

Amazon Kindle je ena izmed najbolj uveljavljenih aplikacij za izobraževanje. Tu je namreč na voljo na tisoče knjig, priročnikov, vodnikov in drugega gradiva. Želeno gradivo le kupite, ga prenesete na mobilno napravo in ga preberete. Knjige so navadno cenejše kot v knjigarnah, hkrati pa lahko vaša mobilna naprava brez težav shrani na tisoče knjig. Če vam aplikacija Amazon Kindle ne diši, pa lahko lahko izbirate še med njenimi alternativami, kot sta na primer Google Play Books in Nook by Barnes & Noble.

Coursera

Coursera je spletna šola, v kateri najdete številna predavanja in izobraževalne programe. Tu je več kot 1.000 različnih tematik, vsebine pa so na voljo kot knjige, zvočni posnetki in video vsebine. Ko končate izobraževalni program lahko prejmete tudi certifikat, kar vam bo morda pomagalo pri iskanju zaposlitve. Pri tem velja omeniti še to, da so nekateri izobraževalni programi na voljo brezplačno.

Duolingo

Duolingo je med nami prisoten že od leta 2014, namenjen pa je učenju svetovnih jezikov. Učenje jezika poteka preko praktičnih iger, zato je zabava zagotovljena. Če boste z aplikacijo preživeli vsaj 34 ur, je to enako kot da bi končali en šolski semester. Aplikacija je na voljo brezplačno, za nameček pa tu ni niti nadležnih reklamnih oglasov.

Khan Academy

Khan Academy je priljubljeno spletišče za izobraževanje. Tu je na voljo več kot 10 tisoč videoposnetkov in drugih vsebin s področja matematike, fizike, znanosti in še mnogo več. Aplikacija je brezplačna za uporabo, zato se jo nedvomno splača vsaj preizkusiti.

Lynda

Lynda je spletni portal za izobraževanje, ki ga je postavila Lynda Weinman. Portal močno spominja na izobraževalne portale Udacity, Coursera ali Udemy, le da je vsebina namenjena bolj tehničnim posameznikom, saj tu najdemo vsebine za programiranje, izdelovanje spletnih strani in še mnogo več. Tu je na voljo nekaj brezplačnih vsebin, za poln dostop pa je treba odšteti preračunanih 21 evrov na mesec oziroma 205 evrov na leto.

PhotoMath

PhotoMath je namenjen predvsem učenju matematike. Ta je opremljen z napredno tehnologijo za prepoznavo matematičnih formul, uporabniku pa prikaže celoten postopek reševanja izbrane naloge (korak za korakom). Brezplačna različica ponuja osnovne možnosti, plačljiva pa nudi veliko boljšo razlago in dodatne matematične vire.

SoloLearn

SoloLearn ponuja bogat izbor vsebin za učenje programiranja. Tu boste našli priznane programske jezike, kot so HTML, Java, C++ in celo Python. Vsak programski jezik ima svojo aplikacijo, celotna zadeva pa je brezplačna.

Udacity

Udacity je ena izmed najbolj intenzivnih mobilnih aplikacij za učenje. V njej se lahko prijavite na določeno izobraževanje in se naučite novih stvari. Poudarek je predvsem na vsebinah, ki so zaželene med delodajalci, kot na primer programiranje, razvoj aplikacij, umetna inteligenca in podobno.


Udemy

Udemy je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij za učenje na poti. Z njeno pomočjo boste osvojili znanja, kot so nastopanje v javnosti, kuhanje in podobno. Nekatere vsebine so na voljo brezplačno, za druge pa boste morali odšteti nekaj denarja. Predavanja pogosto vsebujejo tudi videoposnetke.

YouTube

Morda si ne bi mislili, ampak YouTube je verjetno eden izmed najboljših portalov za izobraževanje. Na njem praktično vse, kar se želite naučiti. Poskrbeti morate le, da pri tem izberete dovolj kakovostne vsebine. Z reklamnimi oglasi je mobilni YouTube seveda brezplačen, za dostop do vseh vsebin brez nadležnih oglasov (storitev YouTube Red) pa bo mesečno treba odšteti 8,5 evra.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več