Računalništvo, telefonija
28.03.2013 16:10

Deli z drugimi:

Share

10. nanotehnološki dan se bliža!

Vas zanima kakšna bo prihodnost, od katere bomo odvisni vsi?
Vse ki vas zanima nanotehnologija in tehnologija prihodnosti, dogodka preprost ne smete zamuditi!
Vse ki vas zanima nanotehnologija in tehnologija prihodnosti, dogodka preprost ne smete zamuditi!

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo v četrtek 18. aprila 2013 potekal 10. nanotehološki dan.

Po besedah organizatorja dogodka – predsednika odbora za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Janeza Škrlec, bo ta nekaj povsem posebnega. Nastopili bodo namreč priznani strokovnjaki, ki se ukvarjajo s tehnologijo prihodnosti.

Dr. Robert Dominko iz Laboratorija za elektrokemijo materialov, Kemijskega inštituta v Ljubljani in iz Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT) bo predstavil naslov: »Pomemben vpliv nanotehnologije na prihodnje generacije akumulatorjev in posredno na novo ero e-mobilnosti«. Tu je potrebno poudariti, da je skupina strokovnjakov iz Kemijskega inštituta v Ljubljani, v sami svetovni špici na področju razvoju akumulatorjev prihodnosti, ki so tesno povezani z nanotehnologijo in njenim razvojem.

Temo »Nanomateriali in njihove pomembne lastnosti, ter vpliv nanodelcev na zdravje ljudi,« bo predstavil prof. dr. Danilo Suvorov, iz odseka za raziskavo sodobnih materialov – K9, Instituta Jožef Stefan. Javnost se bo prvič zelo jasno seznanila z negativnimi vplivi nanodelcev na zdravje ljudi. Določeni predstavljeni podatki udeležencev dogodka ne bodo pustili povsem ravnodušnih.

Nove horizonte iz bionike, ter biomimetike in nanomaterialov do problemov biokompatibilnosti, bo predstavil prof. dr. Janez Štrancar, iz Laboratorija za biofiziko, odseka za fiziko trdne snovi, Instituta Jožef Stefan in Centra odličnosti Namaste.

Dr. Benjamin Lipovšek, iz Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, bo predstavil razvoj in prihodnost nanofotonskih integriranih vezij, ter procesorjev naslednjih generacij. Biorazgradljive nanosenzorje, možganske vsadke in komunikacijo človek-stroj-človek in družabna omrežja prihodnosti, pa bo predstavil prof. dr. Aleš Holobar, iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru.

10. nanotehnološki dan bo namenjen gospodarstvu, industriji, študentom, raziskovalcem in predstavnikom šolske, akademske in znanstvene sfere. Dogodek bo namenjen tudi pristnejšemu povezovanju gospodarstva in znanosti in iskanju novih priložnosti na tehnološko najbolj zahtevnih področjih. Organizator dogodka je odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, pokrovitelja nanotehnološkega dne sta Centra odličnosti Namaste in Center odličnosti za nanotehnologijo in nanoznanosti-Nanocenter.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več