Računalništvo, telefonija
23.09.2016 10:51
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 smrtonosnih orožij prihodnosti, ob katerih vas spreleti srh

10 smrtonosnih orožij prihodnosti, ob katerih vas spreleti srh
10 smrtonosnih orožij prihodnosti, ob katerih vas spreleti srh

1. Generator grmenja – Naprava, ki proizvaja zvoke in lahko doseže tudi 150 decibelov, kar je glasneje od poslušanja vzleta reaktivnega letala z desetih metrov. V vsej svoji zmogljivosti deluje kot top udarnih valov, povzroča pa eksplozije, ki lahko brutalno uničijo človeška ušesa. Na začetku je bilo orožje uporabljeno na izraelskih poljanah, kjer so z generatorjem strašili vrane, ki so kradle pridelek, sedaj pa lahko z razdalje 30 – 100 metrov sonični udar doseže tudi 1.000 ljudi, z razdalje 10 metrov pa lahko človeka ubije ali povzroči izgubo sluha.

2. Poly WB-1 – Leta 2014 je Kitajska razvila boleče orožje dolgega dosega, ki strelja mikrovalove v človeška telesa ter povzroči segrevanje vode pod kožo teles. Človek na zadetku čuti enormne bolečine, saj naj bi bil občutek enak, kot da bi se bil kuhal. Višje frekvence mikrovalov povzročijo bruhanje in dobesedno pečenje mesa od znotraj navzven. Poly WB-1 je bil ustvarjen za nadzor množic, mikrovalovi pa lahko prepotujejo tudi do enega kilometra daleč. Mučilna naprava, orožje ali kaj tretjega?

3. “Mehanske živali” – Od leta 2005 naprej vojska ZDA izdeluje mehanske živali, katerih prvi predstavnik je bil dinamični in stabilni BigDog. Ustvarjen je bil kot mula, ki je vojakom pomagala prenašati tovor. BigDog lahko teče s hitrostjo 6,4 km/h, nosi 150 kg in se povzpne po 35-stopinjskem klancu. Edina pomanjkljivost – glasnost! Druga mehanska žival pa je “RiSE” – kuščarju podoben robot, ki lahko pleza po zidovih in naj bi ga ameriška vojska uporabila v vohunske namene.

4. “Božja palica” – Predstavljajte si 12-metrsko palico, ki potuje z 32-kratno hitrostjo svetlobe in je sposobna zadeti katerokoli tarčo na svetu. Ni slabo, kajne? Vojaška natančnost in škoda, primerljiva z majhno atomsko bombo, je glavna ideja “Rods from God” raket. Te ogromne železne palice bi krožile okrog Zemlje v satelitih, ob izstrelitvi pa bi zadele tarčo s hitrostjo meteorja – 39.000 km/s. Nekateri celo trdijo, da je dvojna eksplozija leta 2015 v mestu Tiajin na Kitjskem bila plod ameriške vojske in “Rods from God”.

5. PHASR – Personal Halting and Stimulation Response Rifle je masivna nesmrtonosna laserska puška, ki je nastala pod okriljem United States Department of Defense. PHASR deluje z inkorporiranjem dveh različnih laserjev: distrakcijski laser in infrardeča naprava, ki segreje kožo. Zadnja pri človeku povzroči začasno slepoto. Z dosegom 300 metrov je glavni namen puške disorientacija tarče. Kljub temu pa je leta 2009 prišlo do številnih incidentov, saj je sicer “prijazna” puška težko poškodovala nekaj vojakov.

6. Roji botov – Na začetku letošnjega leta je Ash Carter, ameriški sekretar za obrambo, razkril načrte za razvoj letečih rojev dronov, ki bodo imeli sposobnost masovnih napadov, z veliko natančnostjo. “Swarmbots” bodo dosegli hitrost do 80 km/h, izstreljeni pa bodo iz reaktivnih letal ob najvišji hitrosti. Leteli bodo v “rojih”, pripete bodo imeli bombe, primerni pa bodo predvsem za uničenje specifičnih tarč, kot je recimo serija nekih zgradb.

7. DREAD – Inovativno brzostrelno orožje, ki je bilo ustvarjeno leta 2005. DREAD projektili dosežejo hitrost 300 m/s, orožje pa omogoča izstrelitev 12.000 nabojev na minuto. Je izjemno natančno, poleg tega pa omogoča simultano zaznavo več tarč v 360-stopinjskem radiju bojišča.

8. EXACTO – Extreme Accuracy Tasked Ordnance ali EXACTO je program DARPE, ki temelji na ideji večanja natančnosti izstreljenih nabojev. Med letom naj bi spreminjali smer in tako “sproti” popravljali natančnost leta. Gre v bistvu za idejo puške, s katero ni mogoče zgrešiti. Naboji delujejo preko optičnih senzorjev, ki so vgrajeni v nos nabojev. Ta napredek tehnologije bo še posebej uporaben v težkih vremenskih razmerah. Pred kratkim je tudi Rusija napovedala razvoj “pametnih nabojev”, ki naj bi bili sposobni zadeti tarčo na razdalji 10 kilometrov.

9. Etnično bioorožje – Gre za orožje, ki je narejeno tako, da targetira – širi bolezni preko toksinov in mikroorganizmov, kot so virusi in bakterije – točno določene etnije. Med apartheidom leta 1938 je vlada Južne Afrike ustvarila skrivno kemično in biološko orožje oz. projekt Coast. To orožje je bilo usmerjeno na afroameričane.

10. Elektromagnetni top – Ustvarjen leta 2005 pod taktirko BAE systems za ameriško mornarico. Top ima doseg 160 kilometrov in njegovi izstrelki, ki tehtajo 11 kg, dosežejo najvišjo hitrost, ki je 6-kratna hitrost zvoka, v le 0,01 sekunde.

*v spodnjem videu poglejte, kako ta smrtonosna orožja prihodnosti delujejo v praksi


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več