Računalništvo, telefonija
15.07.2016 12:55

Deli z drugimi:

Share

10 stranskih učinkov igranja viralne igre Pokemon Go

Igra pokemon Go ima kar nekaj negativnih učinkov, ki se jim vsekakor velja izogibati.
Igra pokemon Go ima kar nekaj negativnih učinkov, ki se jim vsekakor velja izogibati.

Čeprav je mobilna igra Pokemon Go med nami prisotna le komaj dober teden dni in je uradno na voljo le za nekaj držav, je ta že postala fenomen, in to na globalni ravni. Na žalost pa lahko ima igra tudi negativni vpliv na vsakdanje življenje igričarjev. To zajema od odkrivanja mrtvih ljudi do lovljenja pokemonov na povsem neobičajnih oziroma neprimernih mestih. Čeprav je uporabnike pokemona že doletela marsikatera nora dogodivščina, si v tem članku poglejmo 10 najbolj žalostnih in nenavadnih pripetljajev, ki so jih doslej doživeli uporabniki viralne mobilne igre Pokemon Go.


1. Vam bo povzročila boleče noge

Telovadba. Čeprav igre pogosto niso povezane z gibanje, je pri igri Pokemon Go zgodba povsem drugačna, saj se igra pogosto igra zunaj štirih zidov domačega doma. To prestavlja še posebno težavo za tiste, ki živijo na podeželju, saj so pokemoni lahko tudi kilometre stran od doma. Zaradi tega so nekateri igričaji v enem dnevu prehodili več 10 kilometrov, in to zgolj zato, da bi ulovili pokemone. Tu goljufanje ne pride v poštev, saj igra je dovolj pametna da prepozna, ali se gibamo peš ali pa z avtomobilom oziroma kolesom.


2. Vas lahko oropajo

To se je že zgodilo marsikateremu igričaju nove igre v ameriški zvezni državi Missouri. Težava je namreč bila v tem, da so mnogi igro igrali tudi v pozno v noč in so nevede zašli v nevarne dele mesta. Taja so jih kriminalci namenoma zvabili in jih seveda tudi oropali. Zaradi tega ameriška policija uporabnikom igre Pokemon Go svetuje, naj bodo previdni pri igranju igre ponoči.


3. Vas lahko pripelje do trupel

Pri igri Pokemon Go smo lahko uspešni le, če pokemone iščemo po dolgem in počres. Zaradi tega ni nič neobičajno, če pri tem zaidemo na neobičajna mesta. 19-letna Shayla Wiggins pa je imela to nesrečo, da je pri iskanju pokemona naletela na truplo moškega v bližini reke. Čeprav je policija potrdila, da je moški umrl zaradi spleta nesrečnih okoliščin, to ni bilo ravno prijetno za najditelja.

4. Lahko pomaga sovražni skupini pri oblikovanju neokusne propagande

Tako kot nepridipravi, so igro Pokemon Go s pridom izkoristile tudi sovražne skupine za propagiranje neokusnih propagand. Te dejansko igričarje zvabijo na določeno lokacijo zgolj z namenom, da z njimi na vsiljiv način delijo njihova mišljenja in poglede na svet. Pri igranju igre se je dejansko treba zavedati, da so na svetu tudi zlobni ljudje, ki le iščejo svojih pet minut slave.


5. Lahko se zamerite preživelim holokavsta

Čeprav vas bo igra Pokemon Go napeljevala, da igro igrate praktično kjerkoli na modrem planetu, to še ne pomeni, da ji morate slepo slediti. To vključuje muzej holokavsta v ameriški zvezni državi Washington DC, kjer so morali obiskovalci že večkrat prositi igričarje, naj ne lovijo pokemonov znotraj muzeja. Številne so morali celo vreči ven, ker kljub opozorilom niso želeli prekiniti z igro.


6. Lahko ste ob službo

Čeprav je igra Pokemon Go med nami prisotna šele nekaj dni, so nekateri nad njo že tako navdušeni, da ne morejo brez nje niti na delovnem mestu. Številni zaposleni so zaradi tega že dobili opozorila pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, Avstralec Sonny Truyen, ki živi v Singapurju, pa je zaradi tega izgubil celo dobro plačano službo. Zaradi tega vam svetujemo, da igre Pokemon Go ne igrate na delovnem mestu, saj se vam v nasprotnem primeru ne piše nič dobrega.

7. Lahko postanete spet samski

Čeprav je igra Pokemon Go družbena, z njo ne boste ravno naredili dobrega vtisa na svojega partnerja. Neprestano skakanje naokrog po novih pokemonih namreč hitro privede do zanemarjenja partnerja, kar seveda posledično vodi v prekinitev zveze. Verjamemo, da se bo prej ali slej zaradi tega kdo tudi ločil, saj igra od igričarja zahteva 100 odstotno osredotočenost.

8. Lahko pošteno razjezite lastnike

Pokemoni se med igro pojavljajo na vseh mogočih krajih, in sicer od podjetji, pa vse do kavarn, knjižnic, cerkev in restavracij. Precej manj prijetno pa je, če igričarji zaidejo na vaše dvorišče ali vrt da bi ulovili novega pokemona. To je na lastni koži že večkrat občutil Američan Boon Sheridan, saj je na svojem dvorišču že večkrat zalotil ljubitelje nove mobilne igre. Zato se možje postave bojijo, da jo bo prej ali slej kdo zaradi tega tudi pošteno skupil ali celo plačal z življenjem.


9. Pokemoni se vam lahko pojavijo na povsem nepričakovanih mestih

Igranje igre pokemon lahko postane tudi erotično. Mnogim igričarjem so se namreč pokemoni pojavili na mestih, ki niso najbolj primerni, njihova oblika pa je spominjala na spolne organe. Statistika je pokazala, da imajo igričarji starosti med 18 in 24 let kat 336 odstotkov več možnosti, da naletijo na pokemone na neprimernih mestih. Pri tem vodijo moški, saj ti imajo kar 62 odstotkov več možnosti, da se jim to pripeti kot pa ženskam. Mnogi namigujejo, da je to namerno, saj naj bi avtorji igre s tem le povečali željo po igri in lovljenju pokemonov na delih telesa.

10. Lahko uniči ekonomijo

Težava v igri Pokemon Go je predvsem v tem, da ta ne vpliva pozitivno na ekonomijo. Lastniki igre od nje namreč nimajo kakšne večje koristi in zaradi tega ne pripomore k ustvarjanju novih delovnih mest. Če bi se vsi programerji odločili za enak pristop verjamemo, da bi lahko bilo to slabo celo za državo, saj ta ne more prav nič zaslužiti na račun pobranih davkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več