Računalništvo, telefonija
11.05.2015 08:01
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

14 aplikacij za večjo koncentracijo in produktivnost

The Email Game
The Email Game

Živimo v kaotičnem svetu, zato je koncentracijo zelo težko doseči, kar seveda precej slabo vpliva na našo produktivnost, in sicer tako v šoli kot na delovnem mestu. Če dnevno prejmemo preveč elektronskih sporočil, neposrednih sporočil, delovnih nalog, nam ne preostane drugega, kot da svoje možgane izurimo do te mere, da bomo kos tudi najzahtevnejšim nalogam, ob tem pa si pomagamo še s priročnimi namiznimi in mobilnimi aplikacijami. Da se boste lažje znašli v kaotičnem svetu informacij, vam v nadaljevanju predstavljamo seznam aplikacij, ki vam bodo nedvomno prišle v poštev za večjo produktivnost in osredotočenost.

Nadzor nad elektronsko pošto

1) The Email Game (bit.ly/The-Email-Game) spremeni naše vsakodnevno čiščenje elektronske pošte v nadvse zabavno igro. Aplikacija z namenskimi orodji in naprednim algoritmom odpravi vse odvečno delo in programsko opremo, ki ni optimizirana za organiziranost. Aplikacijo The Email Game lahko uporabljamo tako v navezavi z elektronsko pošto Gmail kot storitvijo Google Apps.

2) Inbox Pause bit.ly/Inbox-Pause) nam omogoča, da se osredotočimo na eno elektronsko sporočilo, ne da bi nam nova odvrnila poroznost. Z aplikacijo namreč dobimo možnost, da vidimo le tista sporočila, ki so v določenem trenutku pomembna.

3) Boomerang (bit.ly/Boomerang-Mail) pa nam bo v pomoč, da nikoli več ne bomo pozabili odposlati elektronskega sporočila, saj nas bo na to samodejno opozoril. Nadvse uporabna aplikacija je na voljo tako za elektronsko pošto Gmail kot Outlook.

Izurite svoje možgane

4) Lumosity (bit.ly/Lumosity-Game) je igra, priznana s strani nevrologov, pripomore pa k izboljšanju spomina, koncentracije in drugih možganskih funkcij. Tu lahko sami izdelamo lasten program za trening, tako da bomo izboljšali tisto področje, ki nam ne gre dobro od rok. Igre so primerne za vsako priložnost in jih lahko igramo praktično kjerkoli in kadarkoli.

5) Elevate (bit.ly/Elevate-Game) je skupek naprednih iger, ki so namenjene izboljšanju vaše komunikacije in analitičnih sposobnosti. Poleg tega pripomore še k boljšemu spominu in koncentraciji. Za treniranje možganov je tu na voljo kar 25 namenskih iger.

Povečajmo svojo produktivnost

6) Pomodoro (bit.ly/Pomodoro-Timer) nam bo v pomoč pri upravljanju z našo energijo, in sicer na način, da bo dan razdelil na 25-minutne intervale. Ta aplikacija bo zagotovo prav prišla predvsem tistim, ki imajo težave z organizacijo lastnega časa.

7) Vitamin R (bit.ly/Vitamin-R-App) je vsestranska aplikacija, ki prav tako pripomore k boljši organizaciji dela, hkrati pa izboljšuje našo koncentracijo, in sicer na način, da težja dela opravimo najprej in s tem čez dan zmanjšamo pritisk in izboljšamo splošno počutje. Programska oprema nam tudi predlaga, kako bolj koristno porabiti čas, in sicer na način, da nam samodejno uredi naloge.

8) Isolator (bit.ly/Isolator-App) je aplikacija za menijsko vrstico, ki izboljšuje našo koncentracijo na način, da prekrije namizje, ikone in druga odprta okna z namenom, da se osredotočimo le na eno delo.

9) Hey Focus (http://bit.ly/Hey-Focus) je še ena izmed odličnih aplikacij za optimizacijo našega delovnega okolja. Aplikacija za računalniške sisteme Mac namreč poskrbi za blokiranje neželenih motilnih elementov, kot so Facebook, Twitter in Reddit. Aplikacijo Hey Focus je mogoče uporabljati v navezavi z vsemi priljubljenimi spletnimi iskalniki, kot so Safari, Chrome in Firefox.

10) Pocket (http://bit.ly/Pocket-App) bo za nas shranila naključne uporabne zadeve na spletu za pozneje, z namenom, da nas ne bi odvrnile od vsakdanjega dela.

11) Focus@Will (http://bit.ly/Focus-at-Will) poskrbi za predvajanje glasbe, ki dokazano pripomore k izboljšanju koncentracije in produktivnosti pri delu. Poleg tega tudi meri našo produktivnost in glasbo prilagodi našemu trenutnemu delu.

12) Quantified Mind (http://bit.ly/Quantified-Mind) je brezplačna spletna aplikacija za optimizacijo dela, ki je grajena na osnovi znanstvenih dognanj. Z njo bomo dejansko dosegli maksimalno produktivnost.

Izboljšajmo koncentracijo

13) Headspace (http://bit.ly/Headspace-App) nam ponuja vodene vaje za meditiranje, in sicer z namenom, da izboljšamo svojo koncentracijo in da se lažje spopadamo z vsakdanjimi izzivi. Uporabnik si sam izbere dnevno dolžino in čas vadbe, prvih deset dni pa je brezplačnih, da se z aplikacijo spozna. Z redno vadbo bomo pripomogli k manjšemu stresu in s tem posledično k boljši koncentraciji, kreativnosti, samopodobi in komunikaciji.

14) Mental Workout (bit.ly/Mental-Workout) nam bo v pomoč pri spoznavanju meditacije, izboljšanju spanca, zmanjševanju stresa in izboljšavi koncentracije. Aplikacija je primerna tako za začetnike kot poznavalce, pri čemer ponuja tudi dostop do spodbujajočih pogovorov in navodil za sprostitev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več