Računalništvo, telefonija
19.11.2011 16:55

Deli z drugimi:

Share

3. konferenca Informatika v javni upravi – IJU 2011

Konferenca IJU 2011 bo zbrala informatike, ponudnike, akademsko sfero in uporabnike z namenom izmenjave dobrih praks na področju informatizacije v javni upravi.
Konferenca IJU 2011 bo zbrala informatike, ponudnike, akademsko sfero in uporabnike z namenom izmenjave dobrih praks na področju informatizacije v javni upravi.

Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko skupaj s Slovenskim društvom informatika 28. in 29. novembra v Kongresnem centru Brdo pri Kranju organizira že 3. konferenco Informatika v javni upravi – IJU 2011.

Prva konferenca IJU je bila namenjena povezovanju informacijskih otokov, lanska pa je predstavila informatiko kot gonilo razvoja javne uprave. Obe sta privabili množico udeležencev iz državnih organov, gospodarskih družb, različnih organizacij in univerz. Rdeča nit letošnje konference je informatika v luči reforme javne uprave in pomeni nadaljevanje prizadevanj, da informatika postane gonilo nadaljnjega razvoja javne uprave kot tudi ključni vzvod za zagotavljanje boljših storitev za državljane in gospodarstvo.

Cilj konference je zbrati uporabnike, informatike in najvidnejše osebnosti, ki delujejo v javnem sektorju, in izmenjati izkušnje in stališča o aktualnem razvoju na področju e-uprave, e-pravosodja, e-zdravja, e-sociale, prenove procesov in zmanjševanju administrativnih ovir.

Program konference bo pokrival informatizacijo funkcij in storitev javnega sektorja od zdravja, sociale, šolstva, znanosti, kulture, pravosodja, notranjih zadev, okolja in prostora, gospodarstva in javnih financ do lokalnih skupnosti. Tudi letos bodo poudarjene centralne infrastrukturne funkcije in skupni gradniki informatizacije v javni upravi kot tudi prenova procesov in zmanjševanje administrativnih ovir. Ob koncu konference bodo sprejeti zaključki, ki bodo dragocena informacija za razvojne načrte države na področju informatizacije.

Konferenca IJU 2011 bo v vsebinskem smislu zbrala informatike, ponudnike, akademsko sfero in uporabnike z namenom izmenjave izkušenj in dobrih praks na področju informatizacije v javni upravi. Dodana vrednost letošnje konference bo obravnava organiziranosti informatike v luči reforme javne uprave.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več