Računalništvo, telefonija
21.02.2014 07:21

Deli z drugimi:

Share

4 brezplačne zamenjave za WhatsApp

VIber.
VIber.

Vsa družbena omrežja ravnajo z osebnimi podatki uporabnikov kot svinja z mehom, med njimi pa kakopak izstopa Facebook, saj so ga varuhi osebnih podatkov že večkrat ujeli z rokami v vreči. Ker je priljubljeno družbeno omrežje pred kratkim kupilo podjetje WhatsApp za kar 16 milijard ameriških dolarjev, so mnogi uporabniki že napovedali, da zaradi tega storitev slednjega ne bodo več uporabljali. Če ste morda tudi vi med njimi, si v nadaljevanju le oglejte štiri brezplačne zamenjave za WhatsApp.

1. Viber

Spletna storitev Viber (http://bit.ly/Vi-ber) se vse bolj postavlja po robu WhatsAppu in drugim tovrstnim storitvam, saj omogoča brezplačne telefonske pogovore in pošiljanje kratkih sporočil SMS, preusmeritev klicev iz računalnika na mobilno napravo in obratno, prikaz obvestil v realnem času in v izkočnih oknih, možnost uporabe »smeškov« ter celo skupinsko sporočanje. Viber trenutno uporablja več kot 200 milijonov uporabnikov.

2. Kik

Storitev Kik (http://bit.ly/K-i-K), ki je leta 2009 bila mobilna aplikacija izključno za pametne mobilne telefone BlackBerry, danes šteje že več kot 100 milijonov uporabnikov in za razliko od WhatsApp od uporabnikov ne zahteva vnosa telefonske številke. Aplikacijo kanadskega podjetja lahko uporabljamo tako na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih Android in iOS kot znotraj spletnega brskalnika.

3. WeChat

Čeprav je kitajska spletna storitev WeChat (http://bit.ly/We-chat) nastala kot sredstvo za razpošiljanje sporočil, ta danes že vsebuje elemente čistokrvnega družbenega omrežja. Spletna storitev WeChat (uradno poznana kot Weixin) uporabnikom namreč daje na voljo različne možnosti za komunikacijo in izmenjavo vsebin, vključno s pošiljanjem sporočil, deljenjem fotografij, skupinskim klepetanjem, možnostjo opravljanja video in zvočnih pogovorov ter deljenjem lokacije.

4. Tango

Tango (http://bit.ly/Tan-Go) je še ena izmed aplikacij za mreženje s preostalimi uporabniki osebnih računalnikov in mobilnih naprav. Poleg enostavnega razpošiljanja sporočil, spletna storitev omogoča še opravljanje zvočnih in video pogovorov, deljenje fotografij , igranje iger, iskanje prijateljev in poslušanje glasbe preko spletne storitve Spotify. Izjemno zanimiva spletna storitev je na voljo tako za uporabnike osebnih računalnikov kot pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android in iOS.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več