Računalništvo, telefonija
23.07.2017 11:05
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj so električni avtomobili dobra investicija?

..Glede na trende, ki jih je v zadnjih letih opaziti v industriji, vse kaže, da je prihodnost avtomobilizma električna..
Zakaj so električni avtomobili dobra investicija?
Zakaj so električni avtomobili dobra investicija?

Po mnenju strokovnjakov električni avtomobili ne ponujajo zgolj bolj tekoče uporabniške izkušnje, ampak se v njih skriva kar nekaj novosti in izboljšav, ki bodo poskrbele za boljšo prihodnost, tako samih ljudi kot tudi našega planeta. Napovedi se od strokovnjaka do strokovnjaka razlikujejo, vendar pa lahko že po nekaj prebranih novicah dobimo občutek, kam pes taco moli, oziroma v katero smer se bo razvijala avtomobilska prihodnost. V električno, seveda. Za vas smo zato pripravili nekaj razlogov, ki vas bodo prepričali, da je investicija v električni avtomobil dobra.

Električni avtomobili – to je prihodnost

Številni proizvajalci električnih vozil pričakujejo visoko rast prodaje v naslednjih desetih letih. Najbolj ambiciozni pa pričakujejo, da bodo do leta 2030 na cestah zgolj in samo še električna vozila.

Električni avtomobili so cenovno ugodnejši

Če vzamemo, da je ena kilovatna ura elektrike 10 evrskih centov, vas povprečni električni avtomobil za 160 kilometrov prevožene poti stane približno tri evre. Povprečen običajni avtomobil, ki ga poganja gorivo, vas stane vsaj trikrat več. Na dolgi rok lahko torej z uporabo električnega vozila prihranite precej denarja. Do električnih avtomobilov smo ljudje še vedno nekoliko skeptični, oziroma jih dojemamo kot nekaj “vesoljskega”, vendar se moramo zavedati, da so vedno bolj prisotni na naših cestah in bodo v prihodnosti še bolj..

Nova tehnologija

Dejstvo je, da je nova tehnologija vedno zabavna, če jo le znamo uporabljati. Če vložimo denar v električni avtomobil, se moramo zavedati, da vložimo v tehnologijo, ki rešuje prihodnost planeta, kljub temu da morda teh pozitivnih učinkov ne vidimo takoj. Vožnja električnega avtomobila je zelo zabavna, še posebej, če vzamemeo v zakup vse prednosti – skoraj neslišen, a učinkovit motor, tekoča vožnja in instantni navor so le nekatere izmed njih.

Že res, da je začetna investicija v električni avtomobil kar visoka, vendar enkrat, ko doživite celotno uporabniško izkušnjo, skoraj zagotovo ne boste želeli več nazaj k običajnemu avtomobilu.

Električni avtomobili prispevajo k manjšemu onesnaževanju okolja

Naš planet se počasi utaplja v toplogrednih plinih in ostalih nečistočah. Prav tako je alarmantno, kako hitro se izčrpavajo zaloge neobnovljivih virov energije. Ravno zato moramo čim prej poskrbeti za preskok na manj onesnaževalne vire energije, obnovljive vire, ki so enako učinkoviti in stroškovno ugodni.

Veliko je govora o tem, kako so izpušni plini škodljivi za naše okolje in naš planet, premalo pa se govori o tem, kako nevarni in strupeni so ti plini za ljudi. Vzroke za bolezni, kot so astma, srčni zastoj, rak in podobno, gre namreč delno iskati tudi v onesnaženosti zraka.

Kaj pa varnost?

Ta skrb je povsem odveč. Nekateri električni avtomobili (na primer Teslina vozila) dosegajo daleč najboljše rezultate, ko je govora o varnostnih standardih ameriške agencije za varnost na avtocestah (National Highway Traffic Safety Administration).

Če poleg vsega napisanega upoštevamo še dejstvo, da cene električnih vozil padajo, pridemo do zaključka, da električna vozila počasi postajajo odlična investicija. Dodatna pozitivna lastnost pa je tudi, da dotična vozila ne potrebujejo toliko popravil kot običajni avtomobili. Zakaj? Ker niso polni rezervoarjev, sklopk in podobnega.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več