Računalništvo, telefonija
14.12.2014 12:07
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 razlogov, zakaj je namesto mobilnika iPhone bolje kupiti Android

Z nakupom pametnega mobilnega telefona Android za naš denar dobimo precej več.
Z nakupom pametnega mobilnega telefona Android za naš denar dobimo precej več.

Ko se odločamo za nakup pametnega mobilnega telefona, imamo bolj ko ne na izbiro le dve vrsti naprav, in sicer mobilnike z operacijskim sistemom Android in Applove mobilnike iPhone. Čeprav je izbira pametnega mobilnega telefona velikokrat posledica preteklih izkušenj in trenutnih želja, si v nadaljevanju poglejmo sedem glavnih razlogov, zakaj bi bil nakup mobilnika Andorid boljša izbira v primerjavi z Applovim iPhonom, ki poganja mobilni operacijski sistem iOS.

1. Googlove storitve

Pametni mobilni telefoni Android ponujajo zdaleč najboljšo sinhronizacijo z vsemi Googlovimi storitvami, kot so Gmail, Google Maps in Google Calendar. Poleg tega so uporabniki mobilnikov Android velikokrat deležni novih funkcij, preden te prispejo do uporabnikov mobilnikov iPhone.

2. Zamenjava baterije

Številni pametni mobilni telefoni Android omogočajo zamenjavo baterije, saj je ta dostopna zgolj z odstranitvijo zadnjega pokrova. To je izjemno priročno predvsem zaradi tega, ker baterija s časom izgubi na zmogljivosti in jo je priporočljivo zamenjati.

3. Možnost uporabe pomnilniške kartice microSD

Ker pametne mobilne telefone uporabljamo že na vsakem koraku, je bistvenega pomena, da imamo možnost razširitve vgrajenega pomnilnika z uporabo pomnilniške kartice microSD. Številni mobilniki Android to omogočajo, pri mobilniku iPhone pa to seveda ni mogoče.

4. Zaganjalniki

Pametni mobilni telefoni Android za razliko od Applovih naprav uporabnikom omogočajo namestitev poljubnih zaganjalnikov. Gre za namenske aplikacije, ki spremenijo videz domačega zaslona in na ta način povsem pomladijo napravo.

5. Priključek microUSB

Vsi pametni mobilni telefoni Android so opremljeni s priključkom microUSB, zato ni težko najti ustreznega polnilnika zanj. Uporabniki mobilnikov iPhone pa imajo na razpolago le Applov priključek Lightning, ki se uporablja izključno pri novejših Applovih napravah.

6. Bogata paleta raznovrstnih naprav

Ko se odločamo za nakup pametnega mobilnega telefona Android, imamo na voljo bogato paleto naprav, med katerimi se lahko odločamo. Na voljo celo mobilniki z gigantskim 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom in celo ukrivljenimi zasloni.

7. Maloprodajna cena

Pametni mobilni telefoni Android so običajno precej cenejši v primerjavi z Applovimi mobilniki iPhone. Mobilnik Android, opremljen z izjemno zmogljivo strojno opremo (OnePlus One), je na primer lahko tudi pol cenejši v primerjavi z najnovejšim Applovim mobilnikom iPhone 6.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več