Računalništvo, telefonija
26.07.2016 06:30
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 zanimivih novosti nadgradnje Windows 10 Anniversary Update

Nadgradnja Anniversary Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla zvrhan koš uporabnih novosti.
Nadgradnja Anniversary Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla zvrhan koš uporabnih novosti.

Na svetovnem spletu je govora le še o prihajajoči največji posodobitvi za operacijski sistem Windows 10, ki bo na voljo za prenos od 2. avgusta letos. Tu seveda govorimo o posodobitvi Anniversary Update, ki jo bo mogoče namestiti tako na osebne računalnike in mobilne naprave kot igralno konzolo Xbox One in večpredstavnostna očala HoloLens. Prvi »val«nadgradenj bo zajemal osebne računalnike ter pametne mobilne telefone in tablične računalnike. Še pred jesenjo pa naj bi bila posodobitev na voljo še za igralno konzolo Xbox One in večpredstavnostna očala HoloLens. Posodobitev Anniversary Update za operacijski sistem Windows 10 bo seveda brezplačna, o njeni razpoložljivosti pa nas bo seveda obvestila naprava. V nadaljevanju pa si poglejmo sedem zanimivih novosti, ki jih bomo kot uporabniki operacijskega sistema Windows 10 pridobili z namestitvijo nadgradnje oziroma posodobitve Anniversary Update.

1. Nov meni »Start«

Po namestitvi posodobitve Windows 10 Anniversary Update bomo najprej opazili nekoliko spremenjen meni Start. Na levi strani menija se bo namreč nahajal seznam vseh nameščenih aplikacij ter ikone za uporabniški račun, prenose, raziskovalec, nastavitve in baterijo, v kolikor bo ta nameščen na mobilni napravi.

2. Razširitve za spletni brskalnik Edge

Ker spletnemu brskalniku Edge še ni uspelo prepričati uporabnike svetovnega spleta, mu bo podjetje Microsoft s posodobitvijo Windows 10 Anniversary Update dodalo možnost uporabe razširitev. S tem bo Edge postal konkurenčen spletnemu brskalniku Google Chrome, uporabniki pa bodo s tem seveda izpostavljeni večjim tveganjem. Če bodo razširitve nameščali preko neuradnih portalov. Na začetku bodo med drugim na voljo dodatek za blokiranje prikaza oglasov AdBlock, Pinterestov gumb in gumb za shranjevanje vsebine v beležko Evernote.

3. Windows Hello za aplikacije in spletne strani

S posodobitvijo Anniversary Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo tudi sistem Hello. Ta bo prinesel možnost prijave v operacijski sistem in namenske aplikacije kar z nosljivimi in mobilnimi napravami, kar pomeni, da gesla be bodo več potrebna. Podprt bo seveda le spletni brskalnik Microsoft Edge.

4. Funkcija Active Hours

Funkcija Active Hours nam bo dejansko precej olajšala delo z operacijskim sistemom Windows 10, saj se bodo posodobitve nameščale takrat, ko računalnika ne bomo uporabljali. To bomo dosegli tako, da bomo v aplikacijo vnesli ure, ko ponavadi uporabljamo računalnik, in sicer do največ 12 ur dnevno.

5. Izboljšana protivirusna zaščita Windows Defender

Največja novost prenovljene protivirusne zaščite Windows Defender je nedvomno ta, da bo ta delovala tudi v primeru, da bo na osebnem računalniku nameščena druga protivirusna rešitev. To posledično pomeni, da bodo uporabniki operacijskih sistem Windows 10 po izvedeni nadgradnji bolje zaščiteni pred spletnimi napadi. Možnost Limited Periodic Scanning pa bo poskrbela, da bo Defender redno pregledoval računalnik in nam na koncu podal povzetek. Pri različici Enterprise pa bo na voljo še zaščita pred spletnimi napadi Advanced Threat Protection.

6. Temno oblikovanje

Če vas svetloba pri delu moti ali računalnik uporabljate predvsem v nočnem času, boste nad posodobitvijo Windows 10 Anniversary Update nedvomno navdušeni. Za bo namreč omogočala izbiro precej temnejšega izgleda sistema.

7. Storitev Xbox Play Anywhere

Storitev Xbox Play Anywhere, ki jo bo prinesla posodobitev Windows 10 Anniversary Update, pa bo pisana na kožo ljubiteljem računalniških iger. Z njo bo namreč mogoče nove igre, kupljene za igralno konzolo Xbox, igrati kar neposredno na osebnem računalniku in seveda obratno. Prav tako se bomo lahko med igro premikali med napravami oziroma bolje rečeno, eno igro bomo lahko igrali tako na osebnem računalniku kot igralni konzoli.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več